nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Handbok för chefer ska minska ungas ohälsa

Erika Wall, docent i sociologi, Mittuniversitetet Östersund.
Erika Wall, docent i sociologi, Mittuniversitetet Östersund.

Sjukskrivningar på grund av psykisk ohälsa ökar bland unga vuxna. Ett nytt forskningsprojekt ska nu ta fram en handbok för chefer inom handeln om vad unga behöver för stöd av sina chefer.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Forskningsprojektet ”Ett hållbart arbetsliv för unga vuxna” ska genom att stötta chefer bidra till att unga får mer hållbart arbetsliv.

Nästan var femte ung kvinna eller man i Sverige arbetar inom handeln, vilket gör branschen till den näring där flest unga arbetar. Forskarna har identifierat att chefer spelar en viktig roll för att stötta unga vuxna och handboken ska hjälpa dem att arbeta hälsofrämjande med unga vuxna.

Läs även: Så kan du förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen.

Erika Wall, docent i sociologi, Mittuniversitetet Östersund är projektledare för ”Ett hållbart arbetsliv för unga vuxna”.

– Unga vuxna befinner sig på en osäker arbetsmarknad och kan uppleva en osäker tillvaro bara genom det faktum att de är på väg in i vuxenlivet. Unga vuxnas osäkerhet – i yrkesrollen och privat – kan förklara deras förhöjda risk att drabbas av ohälsa, säger Erika Wall i ett pressmeddelande.

Projektet har fått 3,5 miljoner kronor i anslag av AFA Försäkring. Arbetet bedrivs vid Institutionen för hälsovetenskap vid Mittuniversitetet i samverkan med Högskolan i Gävle och Luleå tekniska universitet och pågår i fyra år med start i februari.

Etiketter:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Hitta rätt tajming för problemlösning

Recension

I denna underhållande och väl underbyggda bok ger Daniel Pink råd om bättre tajming i allt från studier och arbete till träning och relationer. Kapitlen avslutas med tips som underlättar att omsätta insikterna i handling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.