Höjd ribba och fräckare form

Just nu läser du första numret av ”nya” Kvalitetsmagasinet. Nu har vi tagit till radikala grepp när vi gjort om tidningen. Utformningen har förändrats från den stil som tidningen fick i mitten av 90-talet till en modernare och luftigare layout.

Indelningen av tidningen i tema, reportage och fackfolk är borta. Nu kan du istället söka dig fram ämnesvis, vilket underlättar för den som är på jakt efter något speciellt. Vi har också ökat kvalitetskraven på det material som ska publiceras i tidningen. Inget utrymme ges för tandlösa exempel på företag som gjort precis som alla andra. Varje case som presenteras i Kvalitetsmagasinet ska ge läsarna nya impulser.

Vi har också höjt ribban för texter skrivna av experter utanför den egna redaktionen. Innan en extern text hamnar i tidningen har den ofta först blötts och stötts av både redaktionen och ledamöter i vårt mycket kunniga redaktionsråd.

Hör gärna av dig till oss med synpunkter på nya Kvalitetsmagasinet. Precis som med verksamhetsutveckling är tidningsmakande en resa som aldrig tar slut.

På tal om verksamhetsutveckling tänkte jag passa på att berätta att jag nu för första gången genomfört riktiga personalutvecklingssamtal med medarbetarna på min reportagebyrå. Naturligtvis har jag tidigare haft samtal med medarbetarna om alla saker som tas upp i ett bra utformat PU-samtal. Skillnaden är bara att jag den här gången genomfört det på ett mer konsekvent sätt. Efter ett par timmars samtal med varje medarbetare har jag lärt mig saker om den egna organisationen som jag inte hade en aning om. Bland annat hur medarbetarna egentligen ser på sin ledare. Hur stämningen på jobbet uppfattas. Vad man egentligen vill med sitt liv och sin yrkeskarriär…

Utan att veta hur medarbetarna tänker och känner kan du aldrig styra skutan åt rätt håll. Om du som läser detta leder eller arbetar i en organisation som inte infört PU-samtal – låt dig inspireras till att få till stånd sådana.

Jag hoppas också att du hittar annat matnyttigt i nya Kvalitetsmagasinet som kan sporra dig och din organisation till stordåd.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste