nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Lär nytt för att lyckas med förändringen

Den som vill förändra en organisation måste få dess medlemmar att lära nytt. Men ofta blir det inget lärande och förändringsförsöken strandar. En ny antologi säger sig ha svaren på problemen.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Vad är det som kan gå snett i förändringsarbete och hur ska man göra istället? Det har 23 forskare från Högskolan i Väst fokuserat på i en nyutkommen antologi med namnet Lärande i och för det nya arbetslivet. Texterna som är skrivna av olika forskare berör bland annat coaching, samarbete mellan olika yrkesgrupper och beskrivningar kring varför organisationsförändringar och lärande inte kommer till stånd.

Bland annat skriver författarna att omfattande förändringsprocesser kräver ett djupgående lärande som påverkar värderingarna hos dem som ingår i organisationen. Man måste lära tillsammans i avsikt att nå resultat som man verkligen strävar efter och organisationen måste genomsyras av förtroende.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Hitta rätt tajming för problemlösning

Recension

I denna underhållande och väl underbyggda bok ger Daniel Pink råd om bättre tajming i allt från studier och arbete till träning och relationer. Kapitlen avslutas med tips som underlättar att omsätta insikterna i handling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.