3 saker att tänka på när ni väljer plattform för digitala möten

Sponsrat av Enghouse Interactive Under rådande omständigheter är distansarbete mer aktuellt än någonsin. Digitala möten är ett effektivt sätt att upprätthålla verksamhetens drift även på distans. Tänk igenom vilka behov användarna har, vilka funktioner ni önskar och vilka systemkrav ni har möjlighet att uppfylla. Här är tre aspekter att tänka igenom innan ni väljer plattform.

3 saker att tänka på när ni väljer plattform för digitala möten

Videokonferenser och digitala möten har många fördelar. Det är flexibelt och effektivt för deltagarna. Dessutom sparar organisationen både tid och pengar när man undviker resor i tjänsten. Sköter ni era kundkontakter digitalt kan video ge högre trovärdighet och en känsla av mer personlig service.

Oavsett om ni redan idag har en plattform för att sköta era digitala möten eller om ni är i startgroparna att välja en finns det några aspekter att överväga.

1. Användarna

Ska ni använda plattformen enbart för interna möten eller ska den även användas för kundkontakter? Är systemet intuitivt och lätt att förstå är det större chans att det används fullt ut av medarbetarna (och eventuellt kunderna). Vilken teknisk mognad har användarna? Behöver ni till exempel ha tillgång till support och instruktionsvideos online?

2. Systemkrav

Ska mötesdeltagarna ladda ner en programvara eller vill ni ha en molnlösning? En molnlösning kan vara en bra lösning för att avlasta den egna it-miljön. Har ni den teknik som krävs? Ska plattformen kopplas ihop med andra system. Är systemet tillförlitligt och stabilt trots låg bandbredd? Ingenting stör ett möte så mycket som bristfällig ljudupptagning eller avbrott.

3. Funktioner

Vilka funktioner vill ni ha tillgängliga? Vid interna möten och presentationer kan det vara bra att ha möjlighet att spela in samtalen. Dessa kan senare delas med dem som inte var närvarande. Att kunna göra presentationsmaterial gjorda i exempelvis Powerpoint tillgängligt på ett smidigt sätt underlättar för den som presenterar. Att även kunna vara interaktiv under möten är viktigt eftersom det ofta resulterar i mer fokuserade deltagare. Där är även video är en avgörande faktor: deltagare tenderar att multitaska mindre på videomöten.

Letar ni efter en kraftfull plattform för att hålla videomöten?

Nu erbjuder vi en kostnadsfri provperiod av vår molnbaserade videokommunikationsplattform Vidyo. Klicka på länken för att registrera dig. Vi kontaktar dig inom kort för att diskutera möjligheterna.

Registrera dig här

Bloggar

Böcker

Platsannonser

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.