Hybridmöten kan vara engagerande  

Sponsrat av Nuiteq För att lyckas med sin digitala omställning men också för att kunna rekrytera kompetens är det nödvändigt för aktörer inom svensk offentlig sektor att kunna
arbeta på distans och att använda sig av hybridmöten. För skapa nya arbetssätt är det av vikt att kunna erbjuda digitala och interaktiva mötesapplikationer baserat på molntjänster.

Hybridmöten kan vara engagerande  

De digitala mötesplattformarna ska vara säkra och uppfylla de juridiska kraven ställda av GDPR men de ska också bidra till engagemang och delaktighet.

Skellefteå-baserade företaget NUITEQ har en mötesplattform, NUITEQ Stage, som uppfyller säkerhet och legala krav men som också främjar engagemang och delaktighet.

Undersökningen ”Svenskarna och internet 2022” visar att 77 procent av de tillfrågade tycker att den största utmaningen med hybrida arbetsmiljöer är att skapa engagemang bland deltagarna.

  • NUITEQ har lagt stort fokus på att göra sin lösning pedagogisk, inbjudande och smidig att använda, säger Jimmy Antonsson, produktchef på NUITEQ.
  • NUITEQ Stage främjar interaktivitet genom samarbetsverktyg som den digitala whiteboarden, delade mötesanteckningar, videokonferens, chatt och grupprum. Det håller deltagarna fokuserade och engagerade, fortsätter han.
  • Lösningen har flera lager av säkerhet och all data krypteras innan den hamnar på svenska servrar. Som ett extra tillval kan mötesdeltagare avkrävas identifiering via Bank-ID, vilket ytterligare höjer säkerheten. Eftersom NUITEQs lösning uppfyller de juridiska kraven ställda av GDPR lämpar den sig väl för aktörer inom offentlig sektor, avslutar Jimmy Antonsson.

NUITEQ vill skapa en öppen och inkluderande miljö, där människor uppmuntras att delta, kommunicera och lära sig av varandra utan begränsningar av den digitala tekniken. I en sådan värld värderas mänsklig interaktion som nyckeln till att skapa bättre lösningar på problem och inspirera till kreativitet. På så sätt kan organisationer utvecklas, bygga kultur och skapa delaktighet.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.