Julen på Vår Gård

Sponsrat av Vår Gård När decembermörkret anländer och omsluter Vår Gård är det knappt man kan se den ståtliga siluetten av tinnar och torn mot den mörka himlen. Nu behövs det levande ljus, vackra dekorationer och välbekanta dofter inför årets mest efterlängtade högtid – julen.

Julen på Vår Gård

I den pampiga sekelskiftesvillan Skärtofta serveras årets julbord som bjuder på en stämningsfull upplevelse. Innanför tröskeln på Vår Gårds äldsta byggnad infinner sig snabbt känslan av en svunnen tid. Här dansade 1800-talets överklass runt den stora granen och njöt av god mat och dryck i gott sällskap. Idag intas åter den storslagna salongen med öppen spis, den gamla matsalen med stuckatur och det runda charmiga biblioteket för ett efterlängtat julfirande.

Årets julbord omfattar hela sju serveringar av både gamla och nya favoriter. Börja kvällen med lite varm hemlagad glögg innan ni blir bekvämt serverade vid bordet. Med fokus på lokala råvaror har Vår Gårds kök och bageri skapat ett hållbart och vällagat julbord som bjuder på ljuvliga smaker och dofter.

Menyn består bland annat av svensk sill i olika varianter som klassisk matjessill och löksill eller nykomlingar som senapssill med maltwhisky. Bland potatis, gravad lax och hembakt bröd dyker det även upp lufttorkade svenska charkuterier samt många härliga vegetariska rätter under kvällen. Julens mustiga varmrätt väljs mellan ugnsbakad torsk, timjanstekt hjortinnanlår eller rökt rotselleri med brynt smör och bakat ägg. Finalen på julbordet kommer från bageriet och avrundas med oemotståndliga minidesserter, praliner och hemgjorda tryfflar. Ett lite annorlunda med väldigt gott julbord, serverat på traditionellt vis i historisk miljö.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.