Sluta leta, börja leka – så tar ni ledningssystemet till en ny nivå

Sponsrat av AM System Kräv inte att alla ska söka och hitta i ert ledningssystem. Gör det istället lätt att göra rätt, med intuitiva startsidor och processer. Här berättar vi hur ni kan skapa en användarvänlig helhet med både styrande dokumentation, ärendeformulär och processflöden - direkt i AM System.

Sluta leta, börja leka – så tar ni ledningssystemet till en ny nivå

Många känner igen sig i sökandet av rätt dokument. Att ledningssystemet finns där, men att mycket tid går till att öppna mapp efter mapp, i jakt på rätt dokument eller rutin. Det spelar alltså ingen roll hur komplett ert ledningssystem är – om det inte känns lätt att jobba i.

Med fokus på användarna har AM System därför kompletterat sin plattform med ett efterlängtat verktyg för att rita upp processer och startsidor. Enkla att uppdatera och göra klickbara till rätt dokument och ärendeflöden. Ett kraftfullt lager som gör det logiskt och kul för era medarbetare att använda ledningssystemet. Engagemanget ökar internt, tidstjuvar minskar och resultatet stavas effektivare.

Några exempel från verkligheten

Kvalitetschefen Omid blir kreativitetschef

Ordning och reda på processer och flöden. Det låter som musik i kvalitetschefen Omids öron, vars arbete handlar om att styra verksamheten så att krav och regelverk uppnås.

Och plötsligt får Omid ett kreativt verktyg till hjälp. I AM System kan processer och startsidor enkelt ritas upp och Omid får ta rollen han längtat efter – att kreativt styra, hjälpa och följa upp sina engagerade kollegor.

Lätt att göra rätt för operatören Patrik

Äntligen har produktionsprocessen visualiserats och operatören Patrik kan enkelt överblicka det som är relevant för honom. Med ett knapptryck kan han nå sina arbetsinstruktioner, registrera interna avvikelser, rapportera reklamationer och felanmälningar samt se en översikt på sina aktuella ärenden.

Produktionschefen Emma hurrar

I produktionen gillas tydliga och snabba resultat. Så ingen blir gladare än produktionschefen Emma, när hon själv kan bygga kraftfulla ärendeflöden för allt som tidigare var utspritt på lappar, mail, i word-dokument och på olika excel-filer. Nu ligger allt sånt samlat i AM Systems Ärendemodul och wow vilken uppföljning det blir!

Ledningsgruppen firar med KPI-fest

Ständiga förbättringar kräver uthållighet och engagemang, inte minst från ledningen. Så när de kan samla hela ledningssystemet i en digital plattform skapas en överblick de tidigare saknat. Det blir roligare att förbättra, det blir motiverande att samverka och det blir lönsammare för både medarbetare, verksamhet och slutkund.

AM System – en mångsidig plattform för ert ledningssystem

  • För samman era styrande dokument med verkliga aktiviteter och skapa en kraftfull helhet av ert ledningssystem
  • Rita processer som blir tydliga för alla internt
  • Anpassade startsidor med klickbar navigering gör det intuitivt och enkelt för alla användare
  • Skräddasy egna mallar som som bidrar till standardisering, delaktighet och engagemang
  • Helheten skapas på en plats. Inga mer utspridda filer i excel och word, där ”någon” sitter på den senaste versionen

Se artikel i sin helhet på amsystem.com

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.