Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Perfekt tajming

Förbättringsarbete Med min första ledare i rollen som ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet vill jag hälsa alla läsare välkomna. Tajmingen känns perfekt för nu väntar en riktigt spännande tid när så mycket händer inom Kvalitetsområdet. Den nya ISO-standarden 9001 kommer prägla året men även helt nya ISO 41005 för arbetsmiljö är på väg ut.

Perfekt tajming

Med min första ledare i rollen som ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet vill jag hälsa alla läsare välkomna. Tajmingen känns perfekt för nu väntar en riktigt spännande tid när så mycket händer inom Kvalitetsområdet. Den nya ISO-standarden 9001 kommer prägla året men även helt nya ISO 41005 för arbetsmiljö är på väg ut.

Utvecklingsarbete har gått som en röd tråd genom mitt professionella chefsliv och i mitt arbete med verksamhetsutveckling och kundorientering i stora organisation har jag stått öga mot öga med utmaningarna: hålla ut, hålla liv i, skapa engagemang och ta oss upp ur djupet av förändringskurvan. Mitt utvecklingsfokus har hållit i sig sedan mitt första jobb som reporter på Örnsköldsviks Allehanda. Där redigerade jag texter som alltid var för långa och effektiviserade arbetet genom att tejpa ihop två tuschpennor så kunde jag stryka två rader i taget. 

I årets först nummer kan du bland annat läsa om vad några tunga kvalitetsnamn tror kommer att stå högt på agendan i år.  Och så handlar det om operationaliseringens svåra konst. Med SIQ:s nya managementmodell för verksamhetsutveckling ökar utsikterna för att skapa konkreta resultat. Men man förstår att det inte är lätt om man läser Michael Ekströms rapport om kommunala chefernas förutsättning att driva förbättringsarbete i temat. Men hopp finns, det finns många goda förebilder, till exempel Västtrafiks strävsamma förbättringsarbete ger inspiration.

Även en redaktör måste jobba med förbättringsarbete. Och där är ni läsare ovärderliga. Så tveka inte att höra av er till mig med tankar, idéer och åsikter om hur Kvalitetsmagasinet kan bli ännu bättre. Och hörs vi inte per mejl och telefon hoppas jag att vi ses på Kvalitetsmagasinet Live den 21 mars där temat är kvalitetsarbete som förändrar.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.