Kvalitetschef

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: LKAB Affärsområde järnmalm

Sista ansökan: 2021-02-15

Ansökan: Ansök här

LKAB är en internationell koncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral och specialprodukter till den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

LKAB står inför en stor strategisk omställning där vi fortsatt ska arbete med att maximera produktionen i våra befintliga anläggningar, samtidigt som vi utvecklar ny världsledande teknik och planerar för nästa generations LKAB. En spännande förändringsresa som innebär höga förväntningar på våra medarbetare och oss som företag att säkerställa ständig förbättring och rätt kvalitet.

Vill du vara med och bygga upp kvalitets- och verksamhetsutvecklingen inom LKAB:s affärsområde järnmalm? Tycker du om att leda människor och komplexa frågor? Då ska du söka det här jobbet!

Som sektionschef för Kvalitet och verksamhetsutveckling kommer ditt uppdrag vara att, med dina medarbetare och andra inom LKAB, strategiskt planera, vägleda och stödja företaget i kvalitetsfrågor. Målet är ett modernt och effektivt ledningssystem och det ska ske genom utveckling av såväl människor och organisation som teknik och arbetssätt. För att lyckas behöver arbetet ske i nära samverkan med andra organisationer i LKAB.

Din vardag kommer att handla om att bedriva ett ledarskap som engagerar, skapar tillit och trygghet och därigenom får dina medarbetare och din omgivning att leverera goda resultat. Du och din arbetsplats behöver arbeta proaktivt genom att utveckla, utbilda och anpassa arbetsprocesser och verktyg inom kvalitetsområdet för att LKAB ska nå uppsatta mål.

I ditt arbete kommer du att ha många kontakter inom och utom företaget. En viktig del av ditt jobb är att nätverka med andra och omvärldsbevaka inom hela området.

Som kvalitetschef är du direkt underställd stabschefen för Miljö och Säkerhet och du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med sektionscheferna för Tillståndsprojekt, Dammsäkerhet, Miljö och Arbetsmiljö.

Dina kvalifikationer

  • För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för ledarskap.
  • Du vill utveckla dina medarbetare och din organisation och du tycker om att jobba mot uppsatta mål.
  • Du gillar antagligen komplexa problem, våra arbetsuppgifter innebär behov av många olika kompetenser inom olika funktioner.
  • Därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och en vilja att se på saker från olika håll.
  • Vi tror att du har en högskoleexamen i grunden.
  • Du har antagligen erfarenhet av arbete inom kvalitet, projektledning eller liknande.
  • Har du erfarenhet av att vara chef och/eller av industri är det meriterande.

Du kommer arbeta med alla LKAB:s verksamheter i affärsområde järnmalm det vill säga från hamnarna i Luleå och Narvik, till gruv- och förädlingsverksamheterna både ovan och under jord i Kiruna, Malmberget och Svappavaara. Placeringsort kan utifrån detta anpassas till dina behov.

Arbetsformen är dagtid och körkort lägst B krävs för tjänsten.

Vi erbjuder

Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med kunniga, stöttande kollegor och möjlighet till fortsatt kompetensutveckling. Vår personal har även tillgång till friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter och tandvård. Att din arbetsplats kommer ligga i det vackra norra Sverige med skidturer i midnattsol, hjortron i överflöd och Kebnekaise runt hörnet kommer på köpet när du jobbar med oss.

Övrig information

Du är välkommen att skicka in din ansökan komplett med personligt brev och CV/meritförteckning och den behöver vara oss tillhanda senast 2021-02-15.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Linda Bjurholt, 0980 71237.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-71050
Malmberget/Luleå Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.