Västtrafik söker Affärsansvarig

Om tjänsten

Västtrafik söker Affärsansvarig

Tjänst: Västtrafik söker Affärsansvarig

Företag: Västra Götalandsregionen

Sista ansökan: 2023-12-03

Ansökan: Ansök här

Vi söker en resultatfokuserad och relationsskapande affärsansvarig till verksamhet buss.

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? På Västtrafik står vi inför stora spännande utmaningar i att öka det hållbara resandet. Varmt välkommen att söka tjänsten!

Rollen:
Vi söker dig som drivs av att skapa progress mot uppsatta mål genom att utveckla affärsmässiga relationer samt följa upp och identifiera gap och potentialer och på så sätt ta fram förslag till utveckling och förbättring.

 I rollen som affärsansvarig kommer du att arbeta med och ansvara för uppföljning och utveckling av ett antal trafikavtal med ett flertal trafikföretag, med fokus på att förbättra en hållbar leverans till kund och nå uppsatta mål i trafikavtalet. Du ansvarar även för uppföljning och säkerställande av trafikavtalets ekonomi.

Som affärsansvarig har du den samlade bilden av trafikavtalet och ansvarar för att skapa progress vid avvikelser samt skapa samsyn i vilka åtgärder som behöver vidtas. Du kommer att ha ett nära samarbete med olika kompetenser internt med fokus på att bygga kunskap om trafikavtalet baserat på analyser och undersökningar för att kunna bidra med input till exempelvis trafikutveckling, upphandling och etableringar av trafikavtal.

Du kommer att ingå i en avdelning med flera affäransvariga i en nybildad verksamhet för buss där fokus även kommer att ligga på att forma och utveckla arbetssätt såväl internt som med trafikföretag. Vi har en spännande resa framför oss och förstärker därför vår avdelning genom att utöka antalet affärsansvariga!

Västtrafik som arbetsplats:
Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Vem är du?
Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Kvalifikationer:  
Du har en relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda och utveckla affärsverksamhet med goda resultat. Vana av avtalstolkning / avtalsuppföljning, förhandling, ekonomisk uppföljning och analys samt branschkunskap ser vi som meriterande. Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.  

Villkor och ansökan:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Placering i Göteborg eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells, har du frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Camilla Rippe, camilla.rippe@jeffersonwells.se, tel: 0703-770138. Ansök så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast 3/12 2023!

Välkommen till en attraktiv arbetsgivare!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion,se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
Tillträdesnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtGöteborg
LänVästra Götalands län
LandSverige
Referensnummer2023/6855
KontaktCamilla Rippe, Jefferson Wells, 0703-770138
Publicerat2023-11-13
Sista ansökningsdag2023-12-03

Kvalitetsprofilen

Förbättringsarbete

Kunskapsmaterial

Karriär

Profilen

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.