Affärsutvecklare sökes till Göteborg Energi

Om tjänsten

Affärsutvecklare sökes till Göteborg Energi

Tjänst: Affärsutvecklare sökes till Göteborg Energi

Företag: Göteborg Energi Nät AB

Sista ansökan: 2023-11-29

Ansökan: Ansök här

Trivs du i en kommunikativ roll med stort eget ansvar? Vill du vara med och skapa goda och hållbara resultat för Göteborg Energi och våra kunder? Göteborg Energi Nät AB söker just nu en affärsutvecklare med fokus på prissättning!

Din uppgift

I rollen som affärsutvecklare är ditt främsta ansvar prissättning. I ditt arbete med prissättning av bland annat våra elnätstariffer och flexibilitetsprodukter ingår analysarbete, strategiska vägval, regelefterlevnad, förståelse för affären och affärsmodeller och du förbereder beslutsunderlag och presentationsmaterial. Arbetet sker i tätt samarbete med andra funktioner kring budget och prognoser för prisjusteringar. I rollen är du en del av ett produkt-team som ansvarar för helhetsbilden mot kund. 

Som affärsutvecklare utvecklar du kontinuerligt elnätstarifferna i organisationen och i IT-systemet. Du arbetar även med årlig justering. I rollen ligger också ett ansvar för rutiner och styrande dokument kring prissättning och du säkerställer hela tiden att föreskrifter följs. Inom rollen förväntas du också bevaka branschens och regleringens utveckling samt medverka i olika externa forum med din kompetens. Du förväntas vara drivande, både i externa branschforum men också i externa samverkansprojekt samt potentiellt ansvara för externt anlitade kompetenser. 

Det finns en stor möjlighet att utforma rollen utifrån intressen och behov inom elektrifiering, flexibilitet, dataanalys, riskhantering, produktutveckling och kundfokus. I rollen är du en del av branschens utveckling!

Ditt team

En ökad elektrifiering av energianvändning har identifierats som en viktig nyckel i arbetet med att uppfylla energi- och klimatmålen, både i Sverige och globalt. Vi på Göteborg Energi Nät AB (GENAB) är en viktig möjliggörare i arbetet mot en fossilfri framtid.

Tjänsten är placerad på Göteborg Energi Nät AB, GENAB, som är ett av dotterbolagen inom koncernen Göteborg Energi, transporterar el till 270 000 kundanläggningar inom Göteborgs kommun. Avdelningen Kund och Affär är en grupp fylld av energi och med syfte att förbättra kundupplevelsen, säkra elnätskapaciteten till våra kunder och utveckla affärsmodeller. Med fler kundinsikter vill vi hålla jämn takt med kunderna och deras nya behov men samtidigt säkra rätt priser, affärsmodeller samt att den el som behövs levereras. Vi har som primär uppgift att vara kundens ögon inom bolaget och arbetar på en mer strategisk och utvecklande nivå.
Teamet består av 11 personer i både blandad ålder och könsfördelning och där alla har ett stort intresse för både kund och utveckling. Vi arbetar på bred front inom avdelningen men har en glad och trivsam miljö där vi nyttjar varandra som bollplank vid behov och ingen är ensam. Då utvecklingsarbete kan vara svårt i vår bransch samlar vi energi tillsammans och försöka att göra små förflyttningar åt gången. Exempel på det är införandet av effektavgift till villakunder, vår marknadsplats för flexibilitetshandel samt möjliggörandet för anslutningar av storskaliga batterier. På vår avdelning har vi också hand om de särskilda affärerna som är av mer komplex art och med de största kunderna inom Göteborg.

Din kompetens

Som affärsutvecklare har du en förmåga att kommunicera och samarbeta med kollegor och kunder. Du har en strategisk helhetssyn i ditt arbete och tar initiativ för att förbättra verksamheten. Vi ser även att du har:

  • En akademisk examen inom energiteknik, elkraft, industriell ekonomi eller liknande, alternativt en annan relevant utbildningsbakgrund. 
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom energi-/elområdet och/eller erfarenhet av prissättningsarbete.

Det är meriterande om du har kännedom kring elnätstariffer, elnätsflexibilitet och ansvar för stora kunder.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss .

Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2023-11-29

Kontaktpersoner
Jennie Sjöstedt
tfn: 0720049139

Helena Grunditz, SACO
tfn: 0707626523

Ulf Berndtsson, VISION
tfn: 0725003860

Sven Ekman, SEKO
tfn: 0720858845

Kvalitetsprofilen

Förbättringsarbete

Kunskapsmaterial

Karriär

Profilen

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.