nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Chef Kvalitet, Miljö, Hälsa och Säkerhet till Westinghouse

Westinghouse Electric Company grundades redan 1886 av den amerikanska ingenjören och uppfinnaren George Westinghouse. I dag är företaget en världsledande leverantör av säker och innovativ kärnkraftsteknologi med omkring 10 000 medarbetare i 19 länder. Redan 1957 byggde Westinghouse världens första tryckvattenreaktor (PWR) i USA och sedan dess har ungefär hälften av alla världens kommersiella kärnkraftsreaktorer byggts baserade på Westinghouse teknologi. Westinghouse Electric Sweden har cirka 900 medarbetare i Västerås och Täby (WesDyne Sweden). Det svenska företaget har mer än 50 års erfarenhet inom kärnkraftsbranschen och har bland annat byggt elva kokarvattenreaktorer (BWR) i Norden. Bränslefabriken i Västerås byggdes redan 1966 och tillverkar idag bränslepatroner för både kokar- och tryckvattenreaktorer (BWR, PWR och VVER). Utöver bränsle levererar företaget idag produkter och tjänster till anläggningar i drift och under avveckling runt om i världen. Mångfald och olikheter berikar vårt globala företag. För att få rätt kompetens till varje tjänst tillvaratar vi de resurser som finns hos varje individ oavsett kön, ålder, religion, etnicitet, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

Läs gärna mer om företaget på www.westinghousenuclear.com eller www.westinghousenuclear.com/sweden.

Är du en erfaren ledare inom Kvalitet och Säkerhet som vill fortsätta arbeta i en säkerhetsorienterad bransch? I rollen hos oss kommer du att ansvara för Q/EHS verksamheten på Westinghouse i Västerås där det ingår drygt 50 medarbetare som arbetar med säkerhetsarbete, krisberedskap, kvalitetsledningssystem, miljö och arbetsmiljöarbete.

Om rollen

På vårt företag är säkerhet nummer ett och kvalitet affärskritiskt i allra högsta grad. Vi verkar inom ett globalt bolag med kärnkraft och kärnbränsle som leverans med alla regler och krav som ställs på oss från kunder och myndigheter i olika länder. Du har en central plats på Westinghouse i Västerås och sitter med i företagsledningen.

På avdelningen är vi drygt 50 personer som ansvarar för det svenska företagets säkerhetsarbete, krisberedskap, kvalitetsledningssystem, miljö och arbetsmiljöarbete. Avdelningen består idag av fyra enheter med olika verksamhetsområden. Ditt arbete innefattar att utveckla verksamheten i nya arbetssätt där vi arbetar mer processinriktat och du stöttar medarbetare och får dem att växa. Din vardag består av möten, samordning och dokumentation för att driva effektivitet och kontinuitet i dessa frågor. Dina ansvar är främst nationella samtidigt som du är gränssnittet mot den globala organisationen. Dina externa kontakter är främst olika nationella myndigheter, t.ex. Strålsäkerhetsmyndigheten.

Vem trivs här?

Detta är en av de tyngre kvalitets- och säkerhetstjänsterna inom den privata sektorn i Sverige. För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleexamen och minst 10 års erfarenhet av arbete som säkerhets- och/eller kvalitetschef, gärna inom en säkerhetskritisk bransch. Det är en stark fördel om du är van att arbeta i en komplex organisation där samordning med myndigheter och en stor del dokumentation är vardag. Vi arbetar med stora projekt i en global organisation varav mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Som person är du en ödmjuk och engagerad ledare som har förmågan att leda andra ledare och olika specialistavdelningar, där du både stödjer och utmanar medarbetarna i sina roller. Du vågar utmana rådande förhållanden och motiverar din personal under förändringsarbete. Du är en stabil person med en långsiktig planeringshorisont samtidigt som du kan kasta om dina planer och leda en verksamhet vid eventuell krishantering.

Vill du göra skillnad hos oss på Westinghouse så sök!

Din ansökan Visst låter det spännande! Sök snarast och senast den 2 december 2018! Kom ihåg att bifoga CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar om vad som lockar med tjänsten och varför just du är rätt person. Ansvariga rekryteringskonsulter i denna process är Linda Mattsson och Eva Bjälkander på Badenoch & Clark. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss via e-post: linda.mattsson@badenochandclark.se, eva.bjalkander@badenochandclark.se.

Annonsör Westinghouse

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4