Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Förbättringsledare / Kvalitetschef

Om tjänsten

Förbättringsledare / Kvalitetschef

Tjänst: Förbättringsledare / Kvalitetschef

Företag: Presso AB

Sista ansökan: 2021-05-30

Ansökan: Ansök här

Presso AB är en helhetsleverantör av plåt- och trådkomponenter och bland kunderna märks ett flertal stora välkända industrikoncerner. Presso AB omsätter idag ca 155 miljoner och har totalt 70 anställda med huvudkontor på Lindholmen i Göteborg och produktion i småländska Skillingaryd. Presso AB är en helhetsleverantör av plåt- och trådkomponenter och bland kunderna märks ett flertal stora välkända industrikoncerner. Presso AB omsätter idag ca 155 miljoner och har idag totalt 70 anställda med huvudkontor på Lindholmen i Göteborg och produktion i småländska Skillingaryd.

Kul att kunna utannonsera en Kvalitetschefstjänst med en annan kravprofil än det som man vanligtvis tänker sig.

Presso är inne i en intressant utvecklingsfas med tydliga satsningar på att utveckla verksamhet och produktion med ännu större fokus på effektivitet och kvalitet. För att möta framtiden förstärks därför organisationen på flera positioner och nu är det dags att tillsätta en Förbättringsledare/Kvalitetschef, vilket är en ny tjänst som man själv kan utforma.

Det som gör tjänsten unik är att Presso vill ha ett stort fokus på utveckling och förbättringar. Vi är på jakt efter dig som ser förbättringar som en naturlig del av dagen. Vi vill att du i nära samarbete med medarbetare och organisation utmanar status quo och initierar och stimulerar till förbättringar och utvecklingsinsatser. I ditt team ingår två medarbetare. Tjänsten ingår i ledningsgruppen och du rapporterar till VD.

Förutom förbättringsarbete har du övergripande ansvar för att leda och utveckla företagets kvalitets- och miljöarbete och säkerställa att verksamhetssystem bedrivs enligt och uppfyller de standarder som företaget är certifierade enligt.

Effekten av Kvalitetsavdelningens viktiga jobb ska synas genom hög kundtillfredsställelse och förbättringar av KPI:er. Ert jobb ska också synas genom att ni underlättar medarbetarnas vardag och gör det enkelt för alla att prestera genom säkra processer, fungerande teknik, bra arbetsinstruktioner, 5S etc.

Viktiga arbetsuppgifter är:

  • Aktivt bidra i operativ ledning/styrning av verksamhet genom ex.vis daglig styrning.
  • Leda och utveckla företagets kvalitets- och miljöarbete.
  • Driva processutveckling och ständiga förbättringar.
  • Utveckla en kultur med högt fokus på kvalitet och förbättringar genom ständig dialog och lyhördhet med medarbetarna.
  • Support till kvalitetsavdelning och övrig organisations i kvalitetsfrågor, t.ex. vid kvalitetsavvikelser, reklamationshantering, leverantörsbedömning.
  • Ledningsgruppsarbete.
  • Interna/Externa revisioner
  • Säkerställa kompetens med stor kvalitetspåverkan.
  • Personalarbete.
  • Delta i arbetsmiljöarbetet.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du har någon form av eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning, t.ex. YH/Högskola inom kvalitet, produktionsutveckling, logistik etc.

Fem års erfarenhet från relevanta yrkesroller önskas där du framgångsrikt arbetat med kvalitet och förbättringar, gärna från fordonsindustrin. Erfarenhet som ledare är meriterande, men vi har inget emot att du nu känner dig mogen för ditt första ledarjobb.

Förutom hög kompetens inom kvalitetsteknik, ISO-standarder, produktionsekonomi och tillverkningsindustrin räknar vi med att du har en bra verktygslåda med metoder och verktyg för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god kompetens inom affärssystem och IT.

Som person vill vi att du är initiativrik med hög förmåga att omsätta idéer i konkreta förbättringar och utvecklingsprojekt med bra resultat. Som ledare vill vi att du är kommunikativ och jordnära. Vi söker en ”gemba”-person som trivs ”ute i verkligheten” och som med lätthet rör sig mellan produktionsgolvet och företagets övriga delar. Resultat är viktigt för dig och du triggas av att ständigt utveckla såväl dig själv, verksamhet som dina medarbetare.

Till sist – Självklart räknar vi med att kvalitet och affärsmässighet sitter i ryggraden och att du agerar som ett föredöme i organisationen.

Information lämnas av Magnus Ryberg, 0370 – 123 00, eller Christer Johansson, 0393-77 99 95.

Anställningsvillkor: Heltid, tillsvidare.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstider: Dagtid.

Placeringsort: Skillingaryd.

Välkommen med din Ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.