Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Förvaltningschef

Om tjänsten

Förvaltningschef

Tjänst: Förvaltningschef

Företag: Sveaviken Bostad AB

Sista ansökan: 2021-01-04

Ansökan: Ansök här

SIBS – Scandinavian Industrialized Building System – föddes ur tanken om att utmana normer och skapa en smartare metod för fastighetsutveckling. Tillsammans med SIBS civilingenjörer, doktorer inom industriellt byggande och arkitekter förverkligades idén om ett eget design- och byggsystem kallat parameteriserad modularisering. SIBS gruppen med sina cirka 470 anställda verkar inom hela fastighetskedjan, från förvärv och utveckling till produktion, transport, byggnation och fastighetsförvaltning.

Sveaviken Bostad utgör ett av fem dotterbolag till SIBS och verkar inom bostadsutveckling och långsiktig fastighetsförvaltning. Bolaget är en progressiv utmanare i branschen och skapar bostäder av god kvalitet till rimliga priser utan att villkora viktiga värden och god arkitektur. Sveaviken Bostad är en långsiktig aktör med en väl positionerad fastighets- och projektportfölj fokuserad på storstadsregioner och växande regionstäder. Idag har bolaget 561 bostäder under förvaltning, 702 bostäder under uppförande, samt cirka 4 000 bostäder under planering. Befintliga och kommande bostäder finns bland annat i Stockholm, Järfälla, Vallentuna, Haninge, Norrköping, Nyköping, Örebro, Lund och Kalmar. Målsättningen är att producera cirka 1 000 bostäder per år.

Vill du bli en del av ett av Sveriges mest innovativa och snabbast växande fastighetsbolag? Vill du arbeta i en roll där du är nära affären och får möjligheten att vara med och påverka framtidens fastighetsutveckling? SIBS söker just nu en tillväxtorienterad och affärsdriven Förvaltningschef som drivs av att optimera såväl den tekniska som den ekonomiska förvaltningen.

Din roll som Förvaltningschef

I rollen som Förvaltningschef är du ansvarig för Sveaviken Bostad AB:s fastighetsförvaltning. I ett första skede kommer fokus ligga på att effektivisera extern förvaltning och överse en digitalisering av processer. Förvaltningschefen ansvarar för att ta fram en strategi för att driva och organisera Sveaviken Bostad kommersiellt. Ambitionen är att Förvaltningschefen på sikt skall bygga upp och leda en egen förvaltarorganisation med personalansvar. På några års sikt kommer Förvaltningschefen att överse förvaltningen av flera tusen bostäder.

Din roll inkluderar:

 • Planering och implementering av övergången till en intern och i högre grad digitaliserad förvaltarorganisation
 • Ansvar för den ekonomiska förvaltningen. Du har ett budgetansvar och drivs av att hitta kostnadsbesparingar och att förbättra driftnetton i Sveaviken Bostads fastighetsbestånd. Du älskar att göra en bra affär.
 • Ansvar för den tekniska förvaltningen där du övervakar och optimerar drift med hjälp av styrsystem
 • Överser besiktningar samt sätter en struktur för eftermarknad
 • Ansvar för förvaltning av främst bostäder men även kommersiella lokaler i beståndet
 • Optimering av fastighetsskötsel
 • Kontakt med underleverantörer och hyresgäster samt vidareutveckling av SIBS produkt givet insikterna som fås

Dina kvalifikationer

 • Universitets-eller högskoleutbildning med inriktning inom ekonomi, teknik eller relevant område
 • Minst 3 års erfarenhet inom liknande arbetsuppgifter
 • Förhandlingsvana
 • Ha ett genuint intresse för den kommersiella affären
 • Meriterande att ha erfarenhet inom uthyrning
 • Meriterande med erfarenhet inom digital processutveckling

För att lyckas i rollen som Förvaltningschef är du driven, ambitiös och kommunikativ i ditt sätt att arbeta. Du är framåtlutad i att driva förbättringsarbete och kan samarbeta med samtliga delar av organisationen. Du har en god förmåga att utföra strategiskt arbete såväl som operativt.

Vad SIBS och Sveaviken Bostad erbjuder dig

SIBS-gruppen består idag av 470 anställda, varav knappt 50 i Sverige. SIBS är en positiv, kompetent och lösningsorienterad organisation som gemensamt löser de utmaningar de ställs inför. Värdeorden är nytänkande, engagemang, kvalitet och hållbarhet, vilket speglar företagskulturen.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Direktrekrytering
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Förvaltningschef på Sveaviken Bostad intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.