Gunnebo Industries – Kvalitetschef

Om tjänsten

Gunnebo Industries – Kvalitetschef

Tjänst: Gunnebo Industries – Kvalitetschef

Företag: Gunnebo Industries

Sista ansökan: 2018-12-21

Ansökan: Ansök här

Gunnebo Industries är ett internationellt företag som är verksamt över hela världen.
Vi är marknadsledande inom flera områden inom lyft- och materialhantering, med tillverkning av produkter såsom kranblock, linskivor, kätting & lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter. Gunnebo Industries har sitt huvudkontor i Sverige, tillverkningsenheter i Sverige, Norge samt USA och egna försäljningsbolag i tio länder. Utöver detta har vi distributörer i mer än 50 länder, vilket gör våra produkter tillgängliga i alla delar av världen.
Kvalitet och innovation har varit grunden för Gunnebo Industries i mer än 250 år och tillsammans med vårt starka varumärke och drivna medarbetare utvecklar vi produkter som möter framtidens krav.
Läs gärna mer på http://www.gunneboindustries.com/sv-SE/.

Brinner du för Kvalitet och att jobba med produkt- och materialförbättringar? Gillar du att se resultat av det du gör och vill vara med och påverka? Då kan jobbet som Kvalitetschef på Kättingfabriken i Gunnebo vara något för dig!
 
Om tjänsten
Som Kvalitetschef vid Kättingfabriken driver du företagets och enhetens kvalitetsarbete. Du ansvarar för kvalitetssäkring av produkter både i tillverkningsprocessen och av ingående material för att uppfylla kundernas behov.

Arbetet innebär att aktivt arbeta med kvalitetssäkring av våra kättingprodukter. Att genom kontroller, provtagning, analyser, utvärdering och uppföljning utveckla och förbättra kvaliteten på våra produkter. Eftersom produkternas egenskaper bestäms av stålets kvalitet och egenskaper så handlar det om materialets beskaffenhet och att förbättra våra tillverkningsprocesser som består av svets, värmebehandling och ytbehandling. Man behöver arbeta strukturerat och systematiskt med processer och metoder för att uppnå resultat.

I tjänsten ingår att utvärdera både interna och externa reklamationer, skriva rapporter, och att driva förbättringar utifrån dessa. Det innebär ett aktivt arbete i produktion med ständiga förbättringar inom kvalitet. Du kommer att vara med och påverka utvecklingen av både produkterna och produktionen.

Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 och i arbetet ingår ansvar för utveckling av våra processer enligt dessa standarder både internt och externt. 

Kvalitetschefen rapporterar till fabrikschefen för enheten och blir en nyckelperson i verksamheten. Till din hjälp finns en kvalitetskontrollant i produktion, som arbetar med att mäta och utföra kontroller på produkterna.
Eftersom det är ca 65 personer totalt på Kättingfabriken så kommer Du att arbeta nära tillsammans med övriga funktioner på enheten, tex produktionsledare, logistik, produktionsteknik och underhållsavdelning, för att utveckla verksamheten framåt. Centralt inom Operations finns produktutvecklingsavdelningen med produktutvecklare och materialspecialister.

Om Dig
Vi söker en högpresterande person som är mål och resultatinriktad. Du är utbildad civilingenjör med inriktning mot material, gärna stål, och har minst några års erfarenhet av arbete i tillverkande industri. Kunskaper i tillverkningsprocesser, ståltillverkning, ytbehandling, svetsning och värmebehandling är meriterande.

Som person behöver du gilla att arbeta brett, dvs både med tekniskt teoretiska resonemang men också med praktiskt operativa frågeställningar och uppgifter. 

Eftersom arbetet innehåller många internationella kontakter krävs att du har mycket goda kunskaper i engelska. Resor till våra kunder och leverantörer förekommer också. Vidare har du god vana av att kommunicera på ett bra och tydligt sätt både inom organisationen och mot våra externa kontakter. 

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar Gunnebo Industries med Kandidathuset AB. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig konsult
Alexander Kervall, alexander.kervall@kandidathuset.se

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.