Hållbarhets- och kvalitetschef till RISE

Om tjänsten

Hållbarhets- och kvalitetschef till RISE

Tjänst: Hållbarhets- och kvalitetschef till RISE

Företag: RISE Research Institute of Sweden

Sista ansökan: 2021-06-14

Ansökan: Ansök här

En bättre värld behöver fler perspektiv. Det krävs ny kunskap, ny teknik och nya förutsättningar. Och det behövs en samlande kraft, den samlande kraften vill RISE vara. Någon som kan hjälpa till med avgörande detaljer i revolutionerande lösningar, och som samtidigt kan driva de stora frågorna.

Är du en person som brinner för hållbarhets- och kvalitetsfrågor och har erfarenhet att bygga och utveckla den typen av verksamhet? Lockas du av utmaningen i att verka i en nybildad koncern där vi bygger en gemensam kultur och gemensamma strukturer? I så fall kan vi erbjuda utmaningen du letar efter.

Med placering i Göteborg söker vi nu en engagerad Hållbarhets- och kvalitetschef som ska leda och utveckla företagets hållbarhets- och kvalitetsarbete.

Om rollen

Som Hållbarhets- och kvalitetschef hos oss har du det övergripande ansvaret för koncernens hållbarhetsarbete. Vårt hållbarhetsarbete bygger på en helhetssyn där ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer samverkar för ett framgångsrikt resultat. Hållbarhetsarbetet är integrerat i företagets affärsplan och är högt prioriterat i hela organisationen, både med avseende på vårt eget arbete och i vårt erbjudande till kunder och partners i sin omställning till hållbart företagande.

I denna roll leder du företagets miljöledningssystem, process- och kvalitetsutveckling inom områden som är centrala för oss och ingår i vårt uppdrag. Nära relaterat till miljöområdet inkluderas även ansvar för förvaltningen av våra resetjänster. I ett nära samarbete med övriga organisationen säkerställer och utvecklar du även kvaliteten på våra produkter och tjänster. I detta arbete ingår även implementering och kontinuerlig utveckling av vår förvaltningsmodell för system och processer.

Du leder även företagets interna revisioner mot ständiga förbättringar samt har kontakt med externa samarbetspartners och myndigheter. Swedac utgör en av de viktigaste samarbetspartnerna som kontrollorgan för stora delar av vår ackrediterade verksamhet.

I rollen ingår dessutom att vara med och driva och utveckla företagets förbättringsarbete i vår strävan att kontinuerligt utveckla verksamheten och nå vår vision. Som en del av det ständiga förbättringsarbetet inkluderas även ansvaret för uppföljning och utvärdering av upphandlade ramavtal. Till din hjälp har du även flera duktiga process och hållbarhetspecialister och inte minst en livskraftig företagskultur där nytänkande och utveckling alltid uppmuntras.

Din enhet består av 4-5 medarbetare och du rapporterar till CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning och flera års erfarenhet inom området med en framgångsrik historik. Du har god kunskap om ledningssystem (ISO 14001 eller liknande) samt är van att driva strategiskt arbete med fokus på ständiga förbättringar. Du har med fördel tidigare erfarenhet från en större koncern samt att bygga en koncerngemensam funktion.

Som person är du engagerad och drivande och har en förmåga att entusiasmera din omgivning. Då tjänsten innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen krävs det att du är lyhörd och har en förmåga att se till helheten. Arbetet kräver att du är strukturerad och ordningsam och att du har en förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vill du veta mer?

Är du fortsatt nyfiken och vill veta mer så är du varmt välkommen att kontakta Robert Casselbrant, CFO, 010-516 62 34. Sista ansökningsdag är den 14 juni 2021.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.