Hållbarhets- och kvalitetssäkringsansvarig till Martin & Servera Restauranghandel

Om tjänsten

Hållbarhets- och kvalitetssäkringsansvarig till Martin & Servera Restauranghandel

Tjänst: Hållbarhets- och kvalitetssäkringsansvarig till Martin & Servera Restauranghandel

Företag: Martin & Servera Restauranghandel

Sista ansökan: 2022-05-01

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en engagerad och driven hållbarhets- och kvalitetssäkringsansvarig till teamet Hållbar utveckling & kvalitet.

Måltider som serveras på restauranger, skolor, äldreboenden, sjukhus och caféer lagas på bra och säkra råvaror. Dessa råvaror ska uppfylla kundens krav på funktion, smak, matsäkerhet och hållbarhet – som några viktiga parametrar. Tycker du att det är viktigt? Då har vi jobbet för dig.

Vad kommer du att göra?

Vi söker dig som framförallt drivs av hållbarhetssäkring av produkter och leverantörer. I den här rollen handlar det om människor (mänskliga rättigheter, arbetsmiljö mm) och miljö, med fokus på Martin & Serveras egna märkesvaror (EMV). Du medverkar vid utveckling och upphandling av EMV vilket innebär att säkerställa att Martin & Serveras uppförandekod för leverantörer efterlevs, men även relevanta lagkrav, standardkrav, kundkrav och andra policyer och ställningstaganden. Vi har högt satta hållbarhetsmål gällande EMV och en viktig del i det dagliga arbetet är att ta små steg i rätt riktning så att vi når målen.

En viktig arbetsuppgift är att göra riskanalyser kopplat till människor och miljö (produktionstyp, produkttyp, länder/regioner). Vidare ingår leverantörsbedömningar av tänkbara leverantörers förmåga vilket inkluderar såväl våra helt egna upphandlingar av EMV som upphandlingar i vårt inköpssamarbete inom United Nordic. Du kommer även göra revision hos våra leverantörer, huvudsakligen i Sverige och i Europa. I revisionerna ingår även efterarbetet med att följa upp leverantörens åtgärder. Ytterligare kapacitetsbyggande av leverantörerna i form av t ex utbildning ingår i rollen.

I dina arbetsuppgifter ingår också utveckling av vårt ledningssystem vilket inkluderar framtagning av processer och rutiner. Vidare ingår att hantera produktlarm och stötta försäljningsorganisationen med din expertis – särskilt den offentliga affären där Upphandlingsmyndighetens kriterier är viktiga inslag. Du deltar också i relevanta externa nätverk.

Ditt arbete spänner över samtliga produktkategorier och arbetet görs i nära samarbete med kollegorna inom Sortiment & Inköp, vilket är vår avdelning. Vi har de bästa kunderna, och de förtjänar de bästa produkterna!

Vad söker vi hos dig?

  • Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning
  • Du har minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetssäkring av produkter och leverantörer, gärna livsmedel inom handel eller livsmedelsindustri
  • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
  • Du är en mycket van användare av Officepaketet

För att lyckas i rollen tror vi att:

Du har intresse av och kunskap om mänskliga rättigheter och miljö. Du är nyfiken och intresserad, växlar mellan nördkunskap och helikopterperspektiv. Det är viktigt att du tycker att affärer är spännande och drivs av att bidra till ett bra resultat. Du är en person med hög servicekänsla, som både gillar att samarbeta med andra och att jobba självständigt. När du får ett uppdrag ser du till att skaffa den information du behöver för att klara av att leverera en bra lösning på utsatt tid. Du arbetar analytiskt, metodiskt och uthålligt. Att planera, organisera och administrera är en del av jobbet, vilket är naturligt för dig. Du bryr dig om och tar ansvar, både för stort och smått. Du är bra på att lyssna och prata, och som person tycker du om att skapa och upprätthålla goda kontakter med kollegor och externa parter.

Din arbetsplats

Vid Årstafältet finns vårt huvudkontor och vårt säljkontor för Stockholmsregionen. Totalt arbetar närmare 300 personer i Årsta. Vi erbjuder bra förmåner för våra anställda – bl a ett generöst friskvårdserbjudande, lunchsubvention och pensionsplanering via Lifeplan. Här finns gym och Sveriges kanske bästa personalrestaurang.

För oss är det viktigt med en trygg arbetsmiljö. För att säkerställa att vår alkohol- och drogpolicy efterlevs utför vi slumpmässiga drog- och alkoholtester på alla arbetsplatser.

Urvalsprocessen

Martin & Servera är en arbetsgivare som aktivt jobbar för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Vi vill spegla det samhälle vi verkar i och söker människor i alla åldrar och från alla delar av världen. Vi använder oss av personlighetstest i alla våra rekryteringar. Det gör vi för att kunna jämföra kandidater som uppfyller grundkraven på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt, utan fördomar eller förutfattade meningar baserade på till exempel kön, ålder eller härkomst. Du kan läsa mer om testen och vår urvalsprocess här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.