Handläggare – arbeta med verksamhetsutveckling

Rättschefens kansli, Statsrådsberedningen, programmet för utveckling av kärnverksamhetens arbetsformer

Om tjänsten

Handläggare – arbeta med verksamhetsutveckling

Tjänst: Handläggare – arbeta med verksamhetsutveckling

Företag: Regeringskansliet

Sista ansökan: 2020-09-28

Ansökan: Ansök här

Har du ett stort intresse och engagemang för utvecklingsarbete? Vill du arbeta med myndighetsövergripande frågor? Vi erbjuder rätt person en central och spännande roll med många kontaktytor i arbetet med verksamhetsutveckling.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Verksamhetsutveckling är prioriterat i Regeringskansliet och det finns ett program för att utveckla kärnverksamhetens arbetsformer med stöd av digitala verktyg. Du kommer driva utvecklingsarbetet framåt tillsammans med övriga medarbetare i programmet. Fokus just nu är att göra hanteringen av regeringsärenden digital. Rollen innebär många kontaktytor i såväl departementen som i Statsrådsberedningen och Förvaltningsavdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
– Leda, driva och koordinera utvecklingsaktiviteter, bl.a. i form av förstudier och projekt
– Självständigt utreda och analysera olika frågeställningar
– Ta fram, bereda och föredra underlag för beslut
– Informera och förankra genom skriftliga och muntliga presentationer

Du kommer organisatoriskt att tillhöra Rättschefens kansli och arbeta i det myndighetsövergripande programmet för utveckling av kärnverksamhetens arbetsformer. Programmet drivs på uppdrag av förvaltningschefen i Regeringskansliet och rättschefen i Statsrådsberedningen.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område till exempel inom juridik, statsvetenskap eller ekonomi och har god kunskap om svensk statsförvaltning och dess beslutsprocesser. Du har erfarenhet av arbete i Regeringskansliet och har flerårig erfarenhet av arbete med komplexa frågeställningar i myndighet eller i annan organisation med flera beslutsnivåer. Du har en god förmåga att sätta in frågor i ett större sammanhang och se saker från ett övergripande perspektiv. För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha insikt i hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation och förståelse för de krav som politiken ställer. Vi ser gärna att du har genomgått projektledarutbildning eller annan ledarskapsutbildning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att delta i eller driva utvecklingsarbete.

Dina egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete för att leverera underlag med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har ett starkt driv, är initiativtagande och målinriktad. Du är van att arbeta självständigt men trivs också med att samarbeta med andra. Du har lätt för att etablera och upprätthålla kontakter samt har en mycket god kommunikativ förmåga. Arbetet ställer stora krav på din analytiska förmåga och förutsätter att du har ett mycket gott omdöme och hög integritet.

Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder är du välkommen att kontakta kanslichefen David Oredsson på telefon 08-405 20 98, programansvariga Frida Kylberg på telefon 08-405 15 18 eller personalhandläggaren Ulrika Berggren på telefon 08-405 91 75. Fackliga kontaktpersoner är Christine Wälikangas för Saco och Sofia Wretler Meurke för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel på telefon 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 28 september 2020.

Ansök här. 

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.