Kommunstrateg miljö/hållbar utveckling

Om tjänsten

Kommunstrateg miljö/hållbar utveckling

Tjänst: Kommunstrateg miljö/hållbar utveckling

Sista ansökan: 2018-06-03

Ansökan: Ansök här

Kommunledningskontoret ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter.
Avdelningen miljö och samhällsbyggnad ligger direkt under kommunledningskontoret som ytterst ansvarar för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens angelägenheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kommunstrateg inom miljö till kommunledningskontoret med ansvar för att driva hållbarhetsfrågor. I din roll kommer du att ansvara för strategiska miljöplaner, exempelvis kemikalieplan och plan för hållbar livsmedelsförsörjning. Du driver och samordnar projekt inom området och förmedlar vad hållbarhet betyder för olika aktörer, både inom och utom kommunen.

Du kommer att ha ett ansvar för koncernövergripande strategiska miljö- och klimatfrågor, här ingår styrning och uppföljning. Du biträder politiken med styrdokument, driver implementering och ansvarar för uppföljning inom området. Ett viktigt fokus är att bedriva omvärldsbevakning i syfte att stärka Eskilstuna som en av Sveriges miljöbästa kommuner. Som kommunstrateg har du stora möjligheter att väva in nya frågor som har betydelse för att nå hållbar utveckling. I rollen ingår att vara beställare för olika utredningar kopplat till projekt och strategiska planer.

I gruppen är ni två kommunstrateger med inriktning miljö, och även om rollen är självständig, kommer du att samarbeta med de övriga förvaltningarna och bolagen inom kommunkoncernen. Det ingår också i din roll att engagera andra aktörer i samhället inom klimat- och miljöområdet, vilket innebär att du ansvarar för att etablera och upprätthålla kontakter med privata företag, föreningar och andra organisationer. Vi ser samverkan med andra som nyckeln till fortsatt framgång.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt miljöarbete i närtid och inom större organisation. Vi vill också att du har en relevant akademisk utbildning om minst tre år alternativt motsvarande mångårig erfarenhet av strategiskt arbete inom området. Du har erfarenhet av att ta fram strategiska planer och är du en van beställare /uppdragsledare är det meriterande. Erfarenhet från politiskt styrd organisation och goda kunskaper i engelska ser vi som ett plus liksom din erfarenhet av att arbeta enligt någon specifik projektmetodik.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång och för att lyckas i rollen krävs bland annat att du har en analytisk förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Du är uthållig och arbetar ihärdigt mot våra kort- och långsiktiga mål. Du är kommunikativ och trovärdig med god förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är välorganiserad och kan driva ditt arbete självständigt. Att du dessutom kan uttrycka dig väl i tal och skrift ser vi som en förutsättning.

Eftersom vi strävar efter en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten.

ÖVRIGT
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktperson: Maria Walde, Rekryteringskonsult, Telefonnummer: 016-710 98 72

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.