Kvalitet- och miljöansvarig

Om tjänsten

Kvalitet- och miljöansvarig

Tjänst: Kvalitet- och miljöansvarig

Företag: Prowash Sverige AB

Sista ansökan: 2022-03-15

Ansökan: Ansök här

Rollen som Kvalitets- och miljöansvarig hos oss på Prowash är en mycket viktig roll. det är ett brett område och arbetsuppgifterna skiftar beroende på vad verksamheten för tillfället behöver. Rollen finns idag men kommer att breddas. Det handlar om att beskriva och utveckla processer och rutiner för i huvudsak kvalitet, miljö och servicemarknad. Fokus kommer också att ligga på att driva projekt för att företagets servucemarknad ska ta nästa kliv i sin utveckling.

Du som söker ansvarar för att ta fram och nå uppsatta kvalitets-och miljömål samt att, tillsammans med driftsansvariga regionchefer, vidareutveckla serviceorganisationens leverans. Utvecklingen av serviceorganisationen sker bland annat genom att driva utvalda kvalitets-och miljörelaterade projekt samt att stötta våra tre regionchefer. Rollen har även ett ägarskap för vissa leverantörsrelationer som är kritiska för företagets serviceleverans.

Då Prowash är ett mindre mellanstort bolag behövs en förmåga att ta ett brett ansvar såväl operativt som strategiskt med mycket varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga ansvarsområden och uppgifter

 • Ansvara för företagets serviceprocess, se över, dokumentera och uppdatera företagets rutiner, tillsammans med Regionchefer
 • Ta fram, följa upp och analysera företagets mål båda avseende kvalitet och miljö samt säkra åtgärder på kort och lång sikt
 • Utvärdera och vid behov uppdatera policies med fokus på kvalitet och miljö
 • Ansvara för att CE-märkning vid maskininstallationer blir korrekt utförd
  Se över gällande säkerhetsrutiner och säkerställa densamma följs
 •  Ansvara för att driva utvalda kvalitet- och miljöprojekt
 • Stötta i framtagandet av interna kvalitetskostnader och underlag för större reklamationsärenden samt analysera dem. Vid behov ta fram åtgärder för dessa
 • Planera och genomföra internrevisioner och säkra nödvändig utbildning
 • Driva implementering och förvaltning av ledningssystem/ISO-certifiering i bolaget
 • Säkerställa att medarbetare har genomgått relevanta utbildningar
 • Ansvara för kontakten och arbete gällande olika typer av miljöfrågor, t.ex. Svanen-certifieringen
 • Säkerställa hantering farligt avfall på våra siter
 • Ansvara för arbetsmiljörevisioner inkl. brandskydd
 • Säkerställa att utrustning är i funktionsdugligt skick/uppfyller gällande lagkrav
 • Säkerställa att alla är insatta i och har information kring gällande lagar och regler för utförandet av arbeten (i.e. hög höjd etc.)
 • Ansvar för utvalda leverantörer

Vi erbjuder dig

Ett mycket omväxlande och självständigt arbete där du får stor möjlighet att påverka både rollen i sig och din vardag. Du kommer ha många kontakter, både inom och utanför företaget, samt driva projekt.

Din vardag kommer bestå av att arbeta tillsammans med mycket engagerade och kompetenta kollegor som brinner för service till våra trogna kunder.

Om dig

För oss är din personlighet mycket viktig. För att trivas hos oss behöver du dela våra ledord; vi har service i fokus, vi är drivande, vi agerar långsiktigt och vi tar ansvar. Detta gör oss unika och framgångsrika och skapar förtroende hos våra kunder.

Som person är du driven, strukturerad och självgående. Du arbetar metodiskt, är en god kommunikatör och en engagerad lagspelare. Du har lätt för att bygga relationer och en god samarbetsförmåga. Din förmåga att uttrycka dig på ett lättförståeligt sätt i både tal och skrift är god, främst på svenska men också på engelska vid behov. Vi tror att du behöver följande erfarenhet för att lyckas i rollen:

 • Operativ erfarenhet från servicemarknad och arbete med kvalitetsrelaterade frågor, gärna en tidigare chefsposition
 • Erfarenhet från att driva interna projekt med fokus på kvalitet
 • Kunskap och erfarenhet i från närliggande/motsvarande bransch (personbilar, lastbilar, hissar, truckar, betalautomater eller liknande)
 • B-körkort och god vana av att arbeta i Office-paketets olika delar

Vårt huvudkontor ligger i Kista och i den här rollen förekommer det resor, framförallt inom landet. Du har inget direkt personalansvar och rapporterar direkt till VD

Låter detta intressant?

Vi går igenom ansökningar löpande och vill anställa så snart som möjligt så skicka in din ansökan omgående. Vi tar inte emot ansökningar via mail av GDPR skäl. Om du vill veta mer, kontakta VD Kristina Grinell: kristina.grinell@prowash.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.