Kvalitets- & miljösamordnare

Om tjänsten

Kvalitets- & miljösamordnare

Tjänst: Kvalitets- & miljösamordnare

Företag: Smartab Hi-Tech Chemicals AB

Sista ansökan: 2021-07-18

Ansökan: Ansök här

Om arbetsgivaren – Smartab

SMARTAB grundades i Sverige 1993. Verksamheten består i att marknadsföra, sälja och distribuera bilvårdsprodukter och industrikemikalier för yrkesmässigt bruk. Vi fungerar som generalagent för det brittiska företaget Autosmart Ltd, som även utvecklar och tillverkar våra produkter. Autosmart är ett av världens ledande företag inom industrikemikalier för fordonsnäringen. SMARTAB har sedan starten 1993 stadigt ökat sina marknadsandelar och är numera marknadsledande inom vår näring i Sverige.

Kvalitets- & miljösamordnare

Vi söker en kvalitets- & miljösamordnare till en viktig nyckelroll hos oss. Trivs du med ett självständigt arbete med många olika kontaktytor? Har du tidigare erfarenhet av kvalitets- och miljöarbete i en liknande bransch? Då kan du vara den vi söker!

I rollen som kvalitets- & miljösamordnare ansvarar du tillsammans med en kollega för att driva företagets KMA-arbete. Ditt främsta fokus kommer att vara kemi och miljö, i de frågorna blir du vår expert. Till din hjälp finns även den centrala KMA avdelningen hos vår ägare Autosmart.

Som expert blir en stor del av ditt arbete att ge support inom ditt område till både kunder och kollegor inom tex sälj och marknad. För dig är frågor om miljö och kvalitet av högsta vikt och du är engagerad i att sprida dina kunskaper och få medarbetare och kunder att förstå fördelarna med bra rutiner och arbetssätt gällande dessa frågor.

I arbetet ingår det att hålla i utbildningar, främst internt men även externt.

Vi har kommit en lång bit på vägen med att integrera vårt miljöarbete i verksamheten men vi vet att det fortfarande finns steg kvar att ta. Vi hoppas att du med stöd från oss vill driva detta arbete framåt.

Dina ansvarsområden kommer att vara:

 • Upprättande, uppdatering och kontroll av företagets ledningssystem (ISO14001) inklusive interna och externa revisioner
 • Lagbevakning & lagefterlevnad
 • Ansvar för registrering, uppdatering, information till, för rollen, relevanta myndigheter/databaser
 • Granskning & korrektur av SDB och etiketter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Samordna och driva KMA-arbete främst med fokus på miljö (ISO 14001)
 • Leda och genomföra interna revisioner
 • Registrering, uppdatering & information om produkter & ingående ämnen i olika databaser (Produktregistret, GIC, SCIP mfl)
 • Bevakning, kontroll, efterlevnad, uppföljning av lagstiftning med fokus på kemi & miljö (t.ex. REACH & CLP)
 • Projektledning vid miljömärkning av produkter (Svepet, Svanen)
 • Granskning & korrektur av SDB och etiketter
 • Support och rådgivning till kunder och kollegor i frågor gällande kemikaliehantering & miljö
 • Kontakter med leverantörer (ffa Autosmart) gällande kemikalie- & miljöfrågor

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett spännande skede där det är mycket som händer i organisationen med stor möjlighet att påverka vårt arbete framåt. För oss är kvalitets- och miljöfrågor av största vikt och du kommer att ha ett starkt stöd från ledningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med KMA i en liknande bransch. Du har kunskap om kemikaliehantering, lagstiftning inom kemi- & miljöområde (REACH & CLP) samt god kunskap om ledningssystem och standarder (ISO 14001 & ISO 9001).

God datorvana med kunskap i Outlook, Excel, Word och Powerpoint är ett krav för tjänsten. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du ansvarstagande och flexibel i ditt arbete. Arbetet är väldigt självständigt och passar dig som själv vill planera både din arbetsdag och struktur för året. Självklart har du en god samarbetsförmåga och tycker om att kommunicera med såväl kunder, leverantörer som kollegor. Vi är öppna för nya idéer och ser gärna att du är initiativrik och vågar lägga fram förslag på nya idéer och tillvägagångssätt.

Övrig information

Tjänsten är heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

På grund av semesterperioder har vi en längre ansökningstid men vi hanterar ansökningar löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Krav

 • Flera års erfarenhet av arbete med KMA i en liknande bransch
 • Kunskap om kemikaliehantering, lagstiftning inom kemi- & miljöområde (REACH & CLP)
 • God kunskap om ledningssystem och standarder (ISO 14001 & ISO 9001)
 • God datorvana med kunskap i Outlook, Excel, Word och Powerpoint
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.