Kvalitets- och miljöchef

Om tjänsten

Kvalitets- och miljöchef

Tjänst: Kvalitets- och miljöchef

Företag: Anva Polytech AB

Sista ansökan: 2023-01-22

Ansökan: Ansök här

Vi söker en kvalitets- och miljöchef som tillsammans med oss vill uppnå nya mål inom dessa områden. I rollen ingår du i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD, du är på så sätt med och tar ansvar för företagets framtida utveckling. Som kvalitets- och miljöchef fungerar du som ledningens representant i kvalitet- och miljöfrågor.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att

  • Ha kontakt med kunder och leverantörer i kvalitets- och miljöfrågor samt hantera kundavvikelser
  • Bevaka lagar och myndighetskrav inom ditt ansvarområde
  • Äga och driva arbetet med hållbarhetsredovisning samt driva frågor som syftar till att minska vår miljöpåverkan
  • Förvalta och utveckla våra ledningssystem
  • Planera och tillse att intern- och processrevisioner genomförs
  • Aktivt verka för att sänka kvalitetsbristkostnader och verka för att vi använder energi på ett effektivt sätt
  • Leda arbetet med det systematiska arbetsmiljöarbetet

Vi är stolta över vårt miljöarbete men vill åstadkomma mer och du kommer ha en nyckelroll i den resan framåt. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Sunne.

Om dig

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av kvalitets- och verksamhetsledningssystem samt har arbetat några år med kvalitetsarbete. Utöver det har du kunskap i att hantera kvalitetsverktyg som SPC, FMEA, 8D, 5-Whys eller liknande problemlösningsverktyg. Utbildning i ISO9001, ISO14001 och/eller IATF ser vi som meriterande. Engelska i tal och skrift är ett krav.

Du är en person som trivs att arbeta med problemlösning och har en analytisk förmåga som tillåter dig att se samband mellan problem och orsak. Du driver med enkelhet ditt arbete framåt, tycker om att leda och arbeta tillsammans med andra och har ett genuint miljöengagemang.

Om oss

AnVa Polytech är utvecklare och tillverkare av formgjutna gummiartiklar. Vi är specialister på komplexa produkter i gummi, TPE och silikon samt elastomerer i kombination med plast och/eller metall. Vi arbetar med att aktivt skapa en hållbar produktion och för att reducera utsläpp av koldioxid genom att exempelvis arbeta med miljöanpassat gummi, Climarub. Vi har kunder främst inom fordonsindustrin och i materiallabbet utvecklar vi skräddarsydda material utifrån kundens specifikation och den miljö som produkten ska fungera i.

I fabriken i Sunne arbetar 90 medarbetare och vi har produktionsenheter i både Sverige och Litauen.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på telefon
070–5947277 eller Johanna Westberg på 072–3102972.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 22 januari.

Förändringsledning

Kunskapsmaterial

Kvalitetsprofilen

Bloggar

Läst

Karriär

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.