Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Kvalitets- och miljöchef

Om tjänsten

Kvalitets- och miljöchef

Tjänst: Kvalitets- och miljöchef

Företag: Betongindustri

Sista ansökan: 2019-01-31

Ansökan: Ansök här

Betongindustri ingår i HeidelbergCement-koncernen, global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 60 000 medarbetare i 60 länder. De svenska bolagen inom HeidelbergCement tillverkar och säljer ballast, cement, fabrikstillverkad betong, betongprodukter och betongelement.

Betongindustri grundades 1932 och är Sveriges största tillverkare samt leverantör av fabrikstillverkad betong till både byggindustrin och privatpersoner. Företaget är uppdelat i fyra regioner med totalt 32 fabriker som ligger strategiskt till för att erbjuda kundnära service och minimera transporter på vägarna. En stark geografisk lokalisering ger en överlägsen kapacitet och flexibilitet. Betongindustri har ca 200 anställda, varav ca 70 i Stockholm. Huvudkontor och regionkontor är beläget i Marievik.

Läs mer på www.betongindustri.se ​

Kvalitets- och miljöchef
Som kvalitets- och miljöchef ansvarar du för att utveckla, implementera och följa upp miljöstrategier som gynnar en hållbar utveckling för Betongindustri, så att företaget producerar i enlighet med gällande miljölagstiftning. Du blir en viktig rådgivare till organisationen kring hur Betongindustri minimerar sin miljöpåverkan, du bidrar till att utveckla och följa upp utvecklingen av t.ex. förnybar energi, återvinning av betong, minskning och förebyggande av föroreningar m.m. Rollen innebär ca 50 % resor inom Sverige till externa partners, företagets 30 tal olika fabriker samt övriga kollegor inom koncernen. Du har personalansvar för en kvalitetsingenjör, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till vVD. Placering för tjänsten är Marievik, Skåne eller Östergötland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
-Upprätthålla och utveckla ledningssystemet
-Driva Betongindustris miljöfrågor
-Utveckla strategier för att möta uppsatta miljömål och uppmuntra ”best practise”
-Ansvara för Betongindustris ledningssystem inklusive utveckling och uppdateringar avseende kvalitet, miljö och arbetsmiljö
-Utforma verktyg och system för att övervaka prestanda och genomföra strategier
-Säkerställa att miljölagstiftningen efterlevs
-Bedöma, analysera och samla in miljödata och rapportera information internt till medarbetare, kunder och myndigheter
-Delta vid externa och interna revisioner
-Utbilda personal på alla nivåer i miljöfrågor
-Hålla sig uppdaterad om relevanta ändringar av miljölagstiftning och åtgärder, inklusive internationell lagstiftning, där det är tillämpligt
-Kontakt med tillsyns- och myndighetsorgan
-Dokumentera & administrera -Avvikelserapportera -Driva egna projekt

Kravprofil
-Vi söker dig som trivs i en roll som förmedlar kunskap, inspirerar och skapar förståelse för miljöfrågor och vill arbeta strukturerat med utveckling och förbättringar inom miljöområdet.
-Akademisk utbildning inom geologi, kemi, apotekare, jägmästare eller motsvarande
-Erfarenhet i en liknande roll som kvalitets- och miljöchef, kvalitetsingenjör, internrevisor eller motsvarande i en tillverkningsindustri
-Goda kunskaper inom ISO 14001 och ISO 9001 är ett krav. Kunskaper inom AFS 2001:1 är önskvärt
-Erfarenhet av arbete med ledningssystem
-Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
-Körkort

Personliga egenskaper
Genom motivation och stöttning påverkar du din omgivning till att göra kvalitets- och miljöfrågor till en naturlig del av deras dagliga arbete. Du har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt och är bra på uppföljning. Du är pådrivande, tydlig, resultatorienterad, initiativrik samtidigt som du är pedagogisk, kommunikativ, serviceinriktad, lyhörd och en bra lagspelare.

Välkommen med din ansökan!

Betongindustri samarbetar med Nyckelrekrytering i denna rekrytering.
Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt CV samt personliga brev i länken nedan. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Nyckelrekrytering, Ella Pourmand på tel. 072-3399011. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast.

Bloggar

Böcker

Platsannonser

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.