Kvalitets- och Miljöchef på Estrella

Om tjänsten

Kvalitets- och Miljöchef på Estrella

Tjänst: Kvalitets- och Miljöchef på Estrella

Företag: Estrella

Sista ansökan: 2019-08-25

Ansökan: Ansök här

Estrella är ett av Sveriges mest kända varumärken. Estrella etablerades redan 1957 och var då först i Sverige med att producera och sälja snacks.
Idag omsätter Estrella AB närmare 1 miljard och har 200 anställda. Fabriken och huvudkontoret ligger i Angered utanför Göteborg och Agrocentret ligger i Kistinge utanför Halmstad.
Vi tillverkar och säljer en mängd olika salta snacks så som chips, ostbågar, ringar, linschips, nötter, popcorn, salta pinnar och dipmix. Vår strävan är att alltid tillverka de godaste snacksen, självklart med miljö och hälsa i fokus. Varje dag ställer vi oss frågan; Finns det något godare?
Idag ägs Estrella av Intersnack Group, ett av Europas största snacksföretag. Intersnack Group är ett familjeägt företag som endast arbetar med snacks och satsar på att bygga starka lokala varumärken.

Som ansvarig för Kvalitets och Miljöarbetet på Estrella leder du avdelnings utveckling mot ett proaktivt arbetssätt. Som medlem i Fabriksledningsgruppen har du dessutom en aktiv roll i utvecklingen av hela verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ansvara för att leda, utveckla och förbättra kvalitets- och miljöarbetet på Estrella. Du skapar goda förutsättningar för ett proaktivt miljö- och kvalitetsarbete i en verksamhet med ett tydligt fokus på hållbara resultat. Du har personal- och budgetansvar i rollen och coachar och utvecklar dina medarbetare på ett positivt sätt för att sätta och nå verksamhetens högt ställda krav på kvalité och miljöfrågor samt ett långsiktigt CSR arbete. Du har du en central roll och många kontaktytor såväl internt som externt. Som kvalitetschef säkerställer du att verksamheten:

  • Följer myndighetskrav och lagar samt har system och rutiner som stödjer arbetet att följa dessa.
  • Agerar proaktivt och ger support vid optimering av produktionsprocesserna.
  • Är ett stöd vid kundrevisioner och tillser god service vid kvalitetsrelaterade kundfrågor.
  • Leder kvalitets- och CSR arbetet i bolaget.
  • Ansvar för kvalitetsledningssystemet och dess efterlevnad, livsmedelslagstiftning, internrevisioner, HACCP, provlaboratorium med kvalitetskontroll och analyser.
  • Säkerställa att bolaget efterlever aktuella miljö- och livsmedelscertifikat.

Kvalifikationer

För rollen krävs att du har flera års erfarenhet från att leda kvalitets- och miljöarbete inom livsmedelsindustrin kombinerat med att du har en god ledarskapsförmåga. Vidare har du erfarenhet av att utveckla, strukturera och arbeta med ständiga förbättringar.

Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Som person har du en naturlig ledare med förmåga att engagera och lyfta dina medarbetare. Du har lätt för att se helheten men kan även fördjupa dig i detaljerna när så krävs. Du har en hög analytisk förmåga, är strategisk, lyhörd, resultatinriktad och strukturerad. Viktigt är att du är förbättringsdriven och har lätt för att kommunicera förändringsprocesser på ett positivt och förtroendeingivande sätt och kan engagera din omgivning i arbetet att utveckla effektiva arbetssätt med bibehållen kvalitet. Du har ett stort intresse för hållbar produktion och CSR frågor. Du är en närvarande ledare som har lätt för att nätverka såväl internt som externt. Du har en god förståelse och erfarenhet av tvärfunktionellt samarbete och är jordnära och positiv som person.

Ansökan och kontakt

Tjänsten är placerad på Estrella i Angered. Vi samarbetar med PS Partner i denna rekrytering. För att söka tjänsten gå in på via www.pspartner.se och registrera din CV med ett personligt brev. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval så sänd in din ansökan så snart som möjligt. För frågor kontakta rekryteringskonsult Mats Törn på mats.torn@pspartner.se

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.