Kvalitetsansvarig

Om tjänsten

Kvalitetsansvarig

Tjänst: Kvalitetsansvarig

Företag: Fresenius Medical Care Sverige AB

Sista ansökan: 2022-10-23

Ansökan: Ansök här

Fresenius Medical Care Sverige söker en nordisk kvalitetsansvarig. Som kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för implementering av ett nytt integrerat ledningssystem (IMS) som ska integreras i Sverige. Du kommer att fungera som ett gränssnitt mellan koncernfunktioner och nordisk (Sverige, Finland och Danmark) ledning vad gäller IMS och tillämpliga regulatoriska krav. Jobbar du som kvalitetsansvarig idag, har erfarenhet av ISO 13485/9001 och söker en position i en komplex, reglerad bransch och internationell organisation? Då kan detta vara en möjligheten för dig.

I denna roll arbetar du nära organisationen och processägarna för att säkerställa att kvalitetsledningssystemet är väl implementerat och att det ständigt förbättras.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Fresenius Medical Care är ett marknadsledande bolag i världen och ligger långt framme när det gäller innovativa lösningar inom dialys och annan extrakorporeal blodbehandling. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag vars utrustning är livsavgörande för sina patienter. Du kommer göra skillnad.

Fresenius Medical Care vårdar ca 350 000 patienter i sitt globala nätverk och driver samtidigt 42 tillverkningsanläggningar på alla kontinenter för att tillhandahålla produkter såsom dialysmaskiner, dialysatorer och andra engångsartiklar.

Arbetstidsmåttet för tjänsten är 35 timmar/veckan med okompenserad övertid. Du har relativt stor möjlighet att planera dina arbetsresor till övriga nordiska länder och Tyskland. Du kommer erbjudas en marknadsmässig grundlön med en bonusdel samt ett attraktivt förmånspaket som innebär:

 • Friskvårdsbidrag
 • Tjänstepension
 • Extra semesterdagar
 • Årlig hälsoundersökning beroende på ålderstrappa
 • Företagshälsovård

Dina arbetsuppgifter

Som kvalitetsansvarig innefattar dina arbetsuppgifter bland annat att:

 • Implementera, hantera, underhålla och arbeta för att ständigt förbättra kvalitetsledningssystemet (IMS)
 • Internutbildning samt säkerställa förståelse och praktisk användbarhet
 • Upprätta GAP-analyser för att säkerställa och förbättra kvalitetsledningssystemet
 • Säkerställa att kvalitetsprestanda och KPI:er upprätthålls
 • Förbereda interna/externa revisioner
 • Koordinering och genomförande av interna/externa revisioner
 • Föredragande av kvalitetsärenden för lokal och nordisk ledningsgrupp

Värt att veta

Detta är en ny roll som kommer rapportera till respektive landsansvarig samt ha täta band med QREM (Quality Regulatory Environmental Managment) vid huvudkontoret. Du kommer ha kollegor i alla 3 länder vilket ger dig ett stort nätverk och många kontaktytor. Resor inom Norden (Sverige, Finland och Danmark) samt till huvudkontoret i Tyskland kan förekomma.

Fresenius sitter i fina lokaler i centrala Sollentuna och erbjuder en arbetsplats med lojala och engagerade kollegor som har nära till skratt och stor gemenskap. Tjänsten är på heltid och startar så fort rätt person är på plats.

Våra förväntningar

Du har en för tjänsten en akademisk examen (naturvetenskap, medicin eller teknik) eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Utbildning i relevanta interna IMS-processer och organisationsstrukturer. För att axla rollen är det bra om du har du tidigare erfarenhet av projektledning, talar avancerad teknisk svenska samt professionell engelska, hanterar Office-paketet och har vana av arbete i affärsstödssystem. Du är väl förtrogen med medicintekniskt/läkemedels kvalitetsarbete samt har drivit förändringsarbete med positiva slutresultat gärna i en internationell miljö.

 • Mycket god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga
 • God förmåga att hantera stora mängder information parallellt och att prioritera adekvat
 • Starkt strukturerat metodiskt tillvägagångssätt som leder till pragmatiska och effektiva lösningar
 • En samarbetsorienterad lagspelare som levererar arbetsuppgifter självständigt och i rätt tid
 • God förmåga att hantera detaljer
 • Hög integritet och stark etisk kompass

Lär känna Fresenius Medical Care – din framtida arbetsgivare

Fresenius Medical Care är världens ledande leverantör av produkter och tjänster för personer med kronisk njursvikt. Omkring 3,7 miljoner patienter i världen med denna sjukdom genomgår dialysbehandling med jämna mellanrum. Dialys är ett vitalt förfarande för blodrening som ersätter njurens funktion vid njursvikt. De vårdar ca 450 000 patienter i sitt globala nätverk av över 4 100 dialyskliniker. Samtidigt driver de 424 tillverkningsanläggningar på alla kontinenter för att tillhandahålla dialysprodukter såsom dialysmaskiner, dialysatorer och engångsartiklar. Deras strategi är inriktad på hållbar tillväxt. De strävar efter att ständigt förbättra livskvaliteten för patienter med njursjukdom genom att erbjuda innovativa produkter och behandlingskoncept av högsta kvalitet. Fresenius Medical Cares huvudkontor finns i Tyskland. regionala huvudkontor finns i Nordamerika Waltham, Massachusetts och i Asien/Stillahavsområdet i Hong Kong.

Avstånd till arbetsplatsen

Djupdalsvägen 1. Öppna Google Maps för att räkna ut resvägen till din framtida arbetsplats.

Söktips från Åsa Dominicus – din rekryterare!

Jag tycker att du ska söka jobbet eftersom:

 • Fresenius Medical Care valt att rekrytera fördomsfritt, datadrivet och rättvist med oss.
 • Vi inledningsvis döljer alla kandidaters namn och kontaktuppgifter för en anonym och rättvis hantering av ansökningar.
 • Du direkt kan se hur din ansökan hanteras och följa våra beslut i realtid via hemsidan.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.