Kvalitetsansvarig till E-hälsomyndigheten

Om tjänsten

Kvalitetsansvarig till E-hälsomyndigheten

Tjänst: Kvalitetsansvarig till E-hälsomyndigheten

Företag: E-hälsomyndigheten

Sista ansökan: 2020-06-12

Ansökan: Ansök här

Är du en erfaren och utvecklingsorienterad person med ett stort intresse för kvalitetsfrågor?

Just nu söker vi en Kvalitetsansvarig till vår enhet Verksamhetsledningssystem med placering på vårt kontor i Kalmar.

Denna enhet utvecklar och driver E-hälsomyndighetens Verksamhetsledningssystem utifrån perspektiven kvalitet/medicintekniskt regelverk och miljö. Enheten samordnar ett integrerat verksamhetsledningssystem som även inkluderar perspektiven informationssäkerhet och arbetsmiljö.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som Kvalitetsansvarig hos oss får du en central roll som expert inom kvalitetsområdet där du kommer att leda, driva och utveckla myndighetens kvalitetsarbete. Du ingår i ett team med en Kvalitets- och miljösamordnare samt tre NMI-specialister, där ni tillsammans arbetar med ledningssystem och regulatoriska frågor inom myndigheten.

Du arbetar brett inom hela myndigheten och med många olika funktioner, du stöttar och inspirerar linjechefer, processförvaltare och även externa kontakter.

Som Kvalitetsansvarig kommer du huvudsakligen arbeta med att utforma och upprätthålla myndighetens kvalitetsledningssystem genom att:

 • Driva och samordna myndighetens processarbete i det integrerade verksamhetsledningssystemet omfattandes perspektiven kvalitet/medicinteknik, miljö, informationssäkerhet, arbetsmiljö, intern styrning och kontroll.
 • Säkerställa att processer och övriga modeller integreras i myndighetens modellverktyg.
 • Utforma och upprätthålla processer och strukturer för hantering av styrande dokument och dess koppling till berörda kund- och regulatoriska krav.
 • Genomföra kompetenshöjande åtgärder inom kvalitets- och verksamhetsledningssystemsområdet.

En annan viktig och utmanande del som Kvalitetsansvarig blir att vara drivkraften och förbereda myndigheten inför en kommande certifiering enligt ISO 9001:2015, basen för myndighetens integrerade verksamhetsledningssystem, samt enligt ISO 13485:2016.

Enheten är en del av avdelning Stab som stöttar Generaldirektören utifrån myndighetens uppdrag. Du rapporterar till Enhetschef.

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med kvalitetsledning/ISO 9001 inklusive hur man kan integrera kvalitetsledning med andra ledningssystem.
 • Erfarenhet av arbete med kvalitetsledning i verksamhet som tar fram eller hanterar produkter.
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Du som söker har en god kommunikativ förmåga och vi tror också att du har förmågan att skapa engagemang för förändring. Vidare är du driven, strukturerad och har ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av arbete med ISO 13485 och ISO 14001.
 • Erfarenhet av att verka i en miljö där juridik, teknik och farmaci är viktiga komponenter.
 • Erfarenhet av att arbeta med kvalitetsfrågor i en myndighet.
  Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-Hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Magnus Adolfsson, Enhetschef på Verksamhetsledningssystem, tel 010-458 62 47, HR-specialist Terese S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast fredagen den 12 juni 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: Kvalitetsledning, certifiering, ISO 9001, ISO 13485, ISO 14001, integrerat verksamhetsledningssystem.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.