Kvalitetsansvarig till Hammarplast Medical i Bredaryd

Om tjänsten

Kvalitetsansvarig till Hammarplast Medical i Bredaryd

Tjänst: Kvalitetsansvarig till Hammarplast Medical i Bredaryd

Företag: Hammarplast Medical

Sista ansökan: 2018-09-30

Ansökan: Ansök här

Hammarplast Medical skall själva eller i nära samarbete med kunden utveckla och tillverka medicintekniska produkter för sjukvården. Vår framgång bygger på ständig kompetensutveckling inom produktionsteknik, kvalitet och personal, allt för att ge kunden ett mervärde. Vi levererar plastprodukter till den medicintekniska industrin och är nu inne i en expansiv fas där vi behöver förstärkning för att kunna växa.Totalt omsätter vi 110 MSEK och har 60 medarbetare. www.hpm.se

Vårt affärsområde Customized Products är specialiserat på kontraktstillverkning av komplexa polymera medicintekniska produkter i renrumsmiljö. Företaget använder sig av tre olika produktionsmetoder; formsprutning, formblåsning samt sprutformblåsning. I över 20 år har vi producerat och monterat medicintekniska plastdetaljer i renrum.

Till Hpm i Bredaryd söker vi nu en driven och noggrann Kvalitetsansvarig/ingenjör för affärsområde Customized Products. Som inom ett par år har ambitioner att ta en ledande QA/RA-roll. Företaget befinner sig i en expansiv fas efter en nyligen genomförd utbyggnation av sitt renrum för produktion.

Som Kvalitetsansvarig på Hpm ansvarar du för samordning och utveckling av kvalitetsarbetet på våra enheter i Bredaryd och Tallinn. Du både underhåller och förbättrar företagets ledningssystem som sker enligt ISO 13485. Du planerar, dokumenterar och genomför valideringar i en högautomatiserad produktion i renrumsmiljö.

Som kvalitetsansvarig för Customized Products har du en inflytelserik roll med ett tätt och nära kundsamarbete. Arbetet innehåller både strategiska men även operativa produktionsnära arbetsuppgifter. Tillsammans med produktionstekniker jobbar du för att uppnå nollvision för reklamationer. Du är ett viktigt bollplank i organisationen gällande kvalitetsfrågor.

Du rapporterar till Platschef Bredaryd/COO Customized Products.

Arbetsuppgifter/ansvarsområden

 • Kvalitetsansvar för affärsområdet Customized Products och representant för företaget i kvalitetsfrågor mot kund.
 • Miljö- och energiansvar för site Bredaryd inklusive ansvar för kemikaliehantering.
 • Planera, genomföra och dokumentera valideringar i produktionsprocessen.
 • Upprätthålla och uppdatera kvalitetsdokumentation och produktionsunderlag.
 • Ansvara för registrering, koordinering och kalibrering av tolkar och mätutrustning.
 • Ansvara för att koordinera och utreda ärenden för reklamationshantering och interna avvikelser.
 • Arbeta med att både underhålla och förbättra företagets ledningssystem enligt ISO 13485 och medverka i det löpande förbättringsarbetet.
 • Informera och utbilda anställda om gällande rutiner.
 • Planera samt medverka i både internrevisioner men även externrevisioner från kund och certifieringsorgan.
 • Samla, dokumentera och informera data för statistik och måluppföljning.

Du kommer till ett team i Bredaryd med positiva och engagerade kollegor som har en stor vilja att lyckas. Teamet har en fin sammanhållning och stark gruppdynamik där alla blir respekterade och väl bemötta. För dig är det en självklarhet att både bidra till och bli en del av denna gemenskap.

Kvalifikationer

Vem är du? Du har någon form av kvalitetsutbildning och troligen en akademisk utbildning inom teknik/konstruktion. Din arbetslivserfarenhet innehåller kvalitetsarbete, gärna inom plastproduktion eller med medicintekniska produkter, som gett dig goda kunskaper om kvalitetsprocesser och rutiner samt även produktionsprocessen. Kunskap inom ISO9001, ISO14001, ISO13485, FMEA och PPAP kan du omsätta till praktiken genom fungerande verksamhetsledning. Önskvärt är att du är utbildad internrevisor. Du behöver ha goda datakunskaper samt goda kunskaper i både svenska och engelska (skrift och tal). Körkort krävs.

Personlighet

För att lyckas i tjänsten är du en person med egenskaper som:

 • Lyhörd och duktig på att samarbeta.
 • Uthållig och engagerad problemlösare.
 • Ansvarsfull, självgående och noggrann med detaljerna.
 • Goda ledaregenskaper och kommunikativ förmåga.
 • Affärsmässig och serviceinriktad i kundrelationer

Vi erbjuder dig

Hammarplast Medical är ett värderingsstyrt företag med prestigelös anda och entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat.

Våra värderingar är

Vi är en Pålitlig och Långsiktig partner som strävar efter att Samverkan med våra kunder åstadkomma bästa möjliga gemensamma Lösningar.

Arbetstider: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Bredaryd

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Tjänsten söker du senast 30 september direkt på www.codeq.se under rubricerad tjänst.

I denna rekrytering samarbetar Hammarplast Medical AB med Codeq. Frågor om tjänsten besvaras av Codeq, Sören Holmlind 0515 – 128 00.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.