Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Kvalitetschef

Om tjänsten

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: Atria Sweden AB

Sista ansökan: 2021-03-22

Ansökan: Ansök här

”På Atria älskar vi god mat! Vi är stolta över att Sibylla, Ridderheims, Lithells, Lönneberga, Arbogapastej och många fler av Sveriges mest traditionsrika varumärken har samlats hos oss.” Läs mer på www.atria.se

Vill du kombinera din analytiska expertis med ledarskap? Atria söker nu en ny kvalitetschef som vill fortsätta utvecklingen av verksamheten i Sköllersta. Som kvalitetschef bidrar du med din kompetens inom kvalité och får en central roll där du leder det dagliga kvalitetsarbetet inom storskalig livsmedelsproduktion med målet att säkerställa produktsäkerhet och kvalitet.

Om tjänsten

Atria Sweden AB och modern livsmedelsproduktion är under pågående utveckling. Som kvalitetschef för Atria i Sköllersta kommer du att ha det övergripande ansvaret för att driva, utveckla och implementera kvalitetsarbetet för anläggningen i Sköllersta. Organisatoriskt rapporterar du till kvalitets- och miljöchefen för Atria Sweden AB och ingår i den nationella ledningsgruppen för kvalitetsarbetet.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetschef ansvarar du för att:

  • Krav som ställs utifrån lagar, policys och branschens riktlinjer omsätts till rutiner och implementeras, genomförs och följs upp.
  • Säkerställa att kraven i kvalitetsledningssystemet FSSC 22000 (Food Safety System Certification) efterlevs
  • Säkerställa att anläggningens ekologiska certifieringar efterlevs

Vidare är du kontaktperson gentemot myndigheter och en resurs vid godkännandet av nya leverantörer. Du kommer att delta i kvalitetsförbättrande projekt och du arbetar med ständiga förbättringar. Det är av stor vikt att ditt arbete sker i nära samverkan med övriga funktioner inom företaget såsom exempelvis produktion, inköp och produktutveckling.

I rollen ingår personalansvar och du kommer leda, coacha och utveckla ett team bestående av fyra personer (tre kvalitetssamordnare samt kund- och konsumentkontakt). Du ingår i anläggningens ledningsgrupp samt i Atria Swedens kvalitetsledningsgrupp. Du rapporterar till kvalitets- och miljöchefen för Atria Sweden.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du ha en relevant eftergymnasial utbildning inom livsmedel samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom livsmedelsbranschen, och då företrädesvis inom köttindustrin.

Du har också goda kunskaper i HACCP och mikrobiologi. Förutom detta är du en erfaren chef och ledare med god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Som person är du prestationsorienterad och har en problemlösande och analytisk förmåga. Vidare är du ansvarstagande och vågar fatta beslut.

Dina kunskaper inom kvalitetsfrågor i modern livsmedelstillverkning gör dig till en trygg ledare. Som ledare är du strukturerad och har lätt för att samarbeta och får med dig dina medarbetare genom att skapa förståelse kring beslut. Du växlar gärna mellan strategiska arbetsuppgifter och projekt till dagliga och verksamhetsnära frågor. Vi lovar dig ett intressant och omväxlande arbete i högt tempo med mycket frihet under ansvar. Ditt ansvarsområde är av stor betydelse för företagets fortsatta framgång.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 22 mars. Ansökningar hanteras löpande. Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Mia Haglund AxÖ Consulting, telefon 0723 960582 eller mail mia.haglund@axoconsulting.se.

”Atria är ett internationellt livsmedelsproducerande företag i Nordeuropa med huvudsäte i Finland. I Sverige finns sju producerande anläggningar mellan Malmö och Örebro samt huvudkontor i Sundbyberg. Anläggningen i Sköllersta ligger ca 22 kilometer söder om Örebro och är den största anläggningen i Sverige, med en produktionsvolym på cirka 29 0000 ton per år. ”

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Varmt välkommen med din ansökan.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.