Kvalitetschef

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: Helens Rör AB

Sista ansökan: 2021-08-22

Ansökan: Ansök här

Vi tror inte att det är i stålet eller i röret som vår framgång sitter. Det är i människan – som vänder och vrider på ett problem, som lyssnar och som förstår, som är trevlig att möta och enkel att tycka om. På Heléns bygger vi starka team och en positiv företagskultur, där våra medarbetare ges spelutrymme att forma sin egen karriär. Som Skandinaviens ledande leverantör av industriella stålrörslösningar kan vi erbjuda varierande arbetsuppgifter, en hel del personligt ansvar och internationella karriärsmöjligheter, vilket skapar förutsättningar för utveckling och framgång – för både dig och Heléns.

Tjänsten som kvalitetschef är en nyckelroll med stora möjligheter att tillsammans med sex medarbetare på avdelningen utveckla arbetet inom området. Du kommer leda och utveckla kvalitetsarbetet i enlighet med Heléns strategiska målsättning och vision. Förbättringsarbete är ett mycket viktigt verktyg för att på ett systematiskt sätt förbättra vår totalkvalitet. Du är delaktig i att fastställa kvalitetsmål och ansvarar för uppföljning av fastställda mål, samt ansvarar för planering och genomförande av extern- samt internrevisioner. Kund- och leverantörskontakter är en viktig del i kvalitetsarbetet och du är den primära kontaktpersonen för detta och representant internt och externt gällande kvalitetsfrågor. Tjänsten är en blandning av strategiskt och operativt kvalitetsarbete så det är viktigt att du gillar att jobba med båda delarna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Att kvalitetssäkra både vår produkt och våra processer
  • Driva ständiga förbättringar
  • Interna och externa revisioner
  • Koordinera/samordna vårt ledningssystem
  • Stöd för organisationen genom våra förbättringsverktyg 5 WHY och A3
  • Hantera reklamationer
  • Representant vid kvalitetsavvikelser
  • Leda teamet

Dina kvalifikationer är att du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande och vi tror att du har tre till fem års erfarenhet från kvalitetsarbete och ledarskap, gärna inom fordonsindustrin. Hög kompetens inom A3 och 5 WHY och erfarenhet att driva reklamationshantering med kvalitetsverktyg. Även erfarenhet av PPAP-processen ser vi som viktigt. Kompetens och erfarenhet inom standarder som ISO 9001 och 14001 är viktigt. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Som person trivs du med förändringar och ständiga förbättringar är en normal situation. Du är analytisk, anpassningsbar, lösningsorienterad och en bra kommunikatör. Du har lätt för att samarbeta med andra. Kunden är i centrum för dig och du vill påverka vilket du ofta gör genom att ta nya initiativ.

Vi erbjuder dig en intressant tjänst med stort ansvar som har en viktig roll på företaget. Heléns är ett företag som erbjuder trygghet och möjligheten att utveckla området. Vi är ett internationellt bolag med ägare i Nederländerna. Vi tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat och engagemang. Våra värdeord är: mod – ambition och respekt.

Heléns lagerför, bearbetar och levererar Skandinaviens bredaste sortiment av stålrör, stång och profiler till industrin. Med gedigen kunskap som vilar på dryga 90 års erfarenhet av branschen och i nära samarbete med våra kunder, tar vi fram ett optimalt och kostnadseffektivt upplägg – från konstruktions- och produktionslösningar, till logistik- och affärslösningar. Heléns är en del av Holländska Van Leeuwen Pipe and Tube Group och tillsammans är vi verksamma i praktiskt taget alla industrisektorer, med ett nätverk som består av fler än fyrtio filialer lokaliserade världen över.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.