Kvalitetschef

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: Kronfågel

Sista ansökan: 2021-12-15

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu dig som vill fortsätta att utveckla och förbättra vår kvalitetsfunktion och dess medarbetare. Kronfågel är ledande på den svenska marknaden med välkända varumärken samt är del av internationella koncernen Scandi Standard vilket erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. Att jobba på Kronfågel är att vara med på en inspirerande resa, vår vision ”Better chicken for better life” motiverar oss att ständigt utvecklas och bibehålla vår plats på marknaden.

Som vår nya kvalitetschef kommer du att vara ansvarig för att leda och hantera en effektiv kvalitetsfunktion, se till att system, processer och standarder utvecklas, implementeras och förbättras för att leverera rätt produktkvalitet till kunderna och se till att man är den föredragna leverantören inom sin produktkategori. Du kommer att arbeta nära interna och externa nyckelintressenter och är ansvarig för alla kvalitetsområden och för att ge support inom produktions- och kommersiell avdelning.

Tjänsten är placerad i Valla, Katrineholm och rapporterar till Group Quality Director Scandi Standard.

Om tjänsten

Kvalitetschefen har övergripande ansvar för kvalitetsaktiviteter i hela verksamheten och leder utvecklingen av kvalitetssäkringskulturen som stödjer arbetssätt och system för att leverera i enlighet med kundens förväntningar. Som funktionsansvarig leder du team och projekt samt ansvarar för att bästa praxis uppnås och kontinuerligt utvecklas för att säkerställa anpassning mellan operational excellence och standardisering. Du övervakar och rapporterar även viktiga resultatindikatorer genom hela kedjan för att alla projekt ska levereras i tid enligt högsta kvalitetsstandard. Du driver och främjar en kultur med kvalitetsförmåga och ständiga förbättringar. Som stöd i förbättringsprojekt finns en gruppfunktion med specialist- och projektexpertis att tillgå. I rollen är det viktigt att demonstrera och upprätthålla en aktuell personlig kunskapsbas som gör att du kan fungera som ett centrum för kunskap och kompetens i matfrågor; kvalitet, säkerhet och vetenskap/teknik.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Leda, hantera och ge vägledning till kvalitetsteamet, se till att de är fullt engagerade, motiverade och har möjlighet att utföra sin roll enligt högsta standard.
 • Hantera och utveckla ett robust kvalitetshanteringssystem för att säkerställa att rätt första produkt levereras till kunder samt vidare utveckla och underhålla förfaranden och processer enligt erforderliga standarder för överensstämmelse med lagliga och kundspecifikationer.
 • Formulera och hantera utveckling och genomförande av mål, policyer, förfaranden och system som rör kvalitetskrav.
 • Underhålla kvalitetsstyrningssystemet, uppdatera rutinerna och utbilda teammedlemmar vid behov.
 • Skapa och implementera kvalitetsvision, strategi, policyer, processer och procedurer för bästa praxis för att underlätta och förbättra affärsresultaten.
 • Se till att kvalitetsstrategier och processer finns för att möta affärsmål och operativa behov när det gäller kvalitetsmål och mål, vilket gör det möjligt för företaget att fungera och konkurrera effektivt på marknaden och på ett hållbart sätt.
 • Arbeta för att förhindra avvikelser, klagomål från kunder, koncession och omarbetning vid sidan av tillverkning / teknik och drift för att utveckla korrigerande och förebyggande åtgärder inom nödvändiga tidsramar.
 • Ansvar för kvalitetsbudget och prognoser samt alla förslag på kapital- och projektutgifter samt se till att lagliga standarder följs.

Din profil

Som Kvalitetschef ser vi att du är en stark ledare som har vana att ge vägledning, tydlighet och genomföra planer med tvärfunktionella team för att förbättra arbetssättet i strävan mot högsta kvalitetsstandard. Du brinner för utveckling av både människor och produktkvalitet och kommer att ge en vision, inspirera och motivera personal att uppnå excellens och coacha dem för att utveckla nya färdigheter. Med högt satta krav skapar du ett klimat där människor vill göra sitt bästa som en del av en sammanhängande och samarbetsvillig gruppinsats. Du främjar självförtroende och positiv attityd genom ärlighet och professionalism i alla interaktioner samt bygger och upprätthåller relationer med andra på alla nivåer för att utveckla ömsesidigt fördelaktiga resultat.

Med ett diplomatiskt tillvägagångssätt och relationsbyggande egenskaper ger du stöd och får andra att nå enighet. Du har förmågan att fatta välinformerade, effektiva och snabba beslut som inkluderar relevanta parter för att optimera interna och externa kundbehov.

Vidare kvalifikationer:

 • Akademisk examen inom livsmedelskvalitet, eller på annat sätt införskaffat jämförbar kompetens.
 • Över 5 års FMCG alternativt produktionserfarenhet med kunskap om kvalitetsstyrningssystem för tillverkning, förståelse för specifikation, data-/ defektanalys och variansreduktion samt kunskap om Lean Management och kontinuerliga förbättringstekniker.
 • Erfarenhet av att leda en kvalitetsfunktion, driva och påverka på strategisk nivå samt kunna se möjlighet till att tillföra värde, minska kostnader och göra affärsförbättringar.
 • Utmärkta färdigheter för relationshantering med förmågan att engagera, förhandla och hantera viktiga intressenter och leverantörer
 • Kommersiellt och ekonomiskt skicklig med erfarenhet av budgethantering med problemlösningsfokus
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kronfågel med Academic Search. Sök tjänsten via deras hemsida här: Kronfågel – Kvalitetschef (academicsearch.se)

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Raheleh Rouhani, raheleh.rouhani@academicsearch.se eller Tobias Albrektsson, tobias.albrektsson@academicsearch.se. Vi intervjuar kandidater löpande och ser fram emot din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.