Kvalitetschef

Tellusbarns vision är att bidra till att barn får en bra start i livet inför mötet med den stora världen. Vi har fokus på språk, skapande, och hälsa genom lekfullt lärande där upptäckandet står i centrum.

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: Tellusgruppen i Sverige AB

Sista ansökan: 2020-10-31

Ansökan: Ansök här

Om Tellusgruppen

Tellusgruppen är ett ägarlett bolag som driver förskolor och skolor. Genom dotterbolaget Tellusbarn är Tellusgruppen huvudman för 22 förskolor i Stockholm och Uppsala län. Vidare är Tellusskolan huvudman för 4 grundskolor i Enköping. Tellusgruppen är ett entreprenörsdrivet bolag, som befinner sig i en tillväxtfas. Tillväxten kommer ske såväl organiskt som genom förvärv. Inom Tellusgruppen arbetar idag drygt tvåhundra medarbetare och vi erbjuder fler än 1300 barn- och elevplatser. Vi tillämpar ett nära ledarskap, där rektorer har små enheter och arbetslagen får handledning och fortbildning från våra specialpedagoger. Vi samverkar med olika externa aktörer som Sveriges konstföreningar, SPSM och Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet. Alla förskolor är allmänpedagogiska men är särskilt inriktade på språk, skapande och hälsa. Många av förskolorna har flertalet avdelningar med svensk-engelska verksamhet. Skolorna har en inriktning på upplevelsebaserad undervisning och friluftsliv.

Dina arbetsuppgifter

Som ett led i vår tillväxt ser vi en möjlighet till utveckling av kvalitetsstyrningen. Därför inrättar vi en tjänst som kvalitetschef för Tellusbarn. Som kvalitetschef ingår du i Tellusgruppens ledningsgrupp. Du ansvarar för organisationens kvalitetsuppföljning och interna revision samt utveckling av dokumentation och kvalitetssystem för både förskola och skola. Du har det övergripande ansvaret för organisationen av pedagogisk kompetensutveckling. Du har även hand om myndighetskontakten vid tillsyn och nyetablering samt skriver ansökningar och svar på tillsyn till kommun och skolinspektion. Inom tjänsten ingår även ett övergripande ansvar för extern kommunikation rörande pedagogiska frågor och verksamhet, tex. på hemsidan, i sociala medier, och vår lärplattform.

Din profil

Du har flera års erfarenhet som rektor i förskolan eller grundskolan. Du är väl insatt i nationella styrdokument och kan koppla dessa till utbildningens innehåll och mål, och är uppdaterad i aktuell pedagogisk forskning. Du har i din roll som rektor även erhållit ekonomisk kunskap och erfarenhet av budgetarbete.

Du har erfarenhet från arbete inom kommunal utbildningsförvaltning eller statlig myndighet som Skolverket eller Skolinspektionen, gärna inom tillsyn eller kvalitetsutveckling. Då tjänsten innefattar utformning av skriftligt material i olika former behöver du ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i skrift. Det är meriterande om du tidigare ansvarat för utformningen av olika administrativa dokument så som rapporter eller utredningar alternativt böcker eller artiklar inom tex. pedagogik. Då tjänsten även innefattar ett ansvar för kompetensutveckling, är det även meriterande om du hållit utbildningar eller föreläsningar inom pedagogik.

Vi värdesätter att våra medarbetare har en trevlig arbetsmiljö med ett bra kollegialt samarbete, det ställer krav på oss som arbetsgivare men även på dig. Därför lägger vi extra fokus på att hitta dig som tycker om att samarbeta, är ansvarstagande och som ser möjligheter. Dessutom trivs du i en miljö där du genom din spetskompetens driver verksamhetens utveckling. Du har förmågan att arbeta med flera olika uppgifter parallellt, är strukturerad och har goda kunskaper inom Office-paketet, samt lätt för att lära dig nya system.

Vad vi erbjuder

Hos oss erbjuds du en heltidstjänst och ett flexibelt arbete med stort utrymme för att realisera dina förslag inom verksamheten. Du blir tillsammans med skol-, ekonomi- och HRchefer en central del av ledningsgruppen med goda möjligheter att utvecklas tillsammans med bolagets egen utveckling. Även om vi ställer krav på prestation och hängivenhet för verksamheten är en sund balans mellan privatlivet och arbete viktigt för oss.

Ansökan

Låter tjänsten intressant? Välkommen med CV och personligt brev senast den 2020-10-31. Intervjuer kommer att hållas löpande under denna tid. Frågor om rollen och Tellusgruppen skickas till Bijan.Fahimi@tellusbarn.se

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.