Kvalitetschef cybersäkerhetscertifiering

Om tjänsten

Kvalitetschef cybersäkerhetscertifiering

Tjänst: Kvalitetschef cybersäkerhetscertifiering

Företag: Försvarsmakten

Sista ansökan: 2023-02-06

Ansökan: Ansök här

Vill du arbeta med cybersäkerhet och vara en del av uppbyggnad, utveckling och tillsyn av cybersäkerhetscertifiering i Sverige? Är du driven, noggrann och har erfarenhet av verksamhetsutveckling, ledningssystem och effektivisering? Då kan du vara den vi söker som kvalitetschef på Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering (ICC) och agera på ett spännande nytt myndighetsområde med EU-anknytning.

Om oss

Regeringen har utsett FMV att vara nationell myndighet för cybersäkerhetscertifiering enligt EU:s cybersäkerhetsakt. Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering (ICC) är en myndighetsfunktion inom FMV som har det övergripande ansvaret för att övervaka och kontrollera att informations- och kommunikationstekniska (IKT) produkter, tjänster och processer som certifierats enligt EU:s cybersäkerhetsakt motsvarar dess bestämmelser. ICC:s uppgifter ingår bland annat att

  • utöva tillsyn över kontrollorgan och leverantörer av certifierade produkter och tjänster
  • hantera känslig information om sårbarheter i certifierade produkter och tjänster
  • bedriva omvärldsbevakning av cybersäkerhet och cybersäkerhetscertifiering
  • samverka med nationella och internationella aktörer på området

Certifieringsordningar etablerade enligt EU:s cybersäkerhetsakt beskriver regler för hur en teknisk granskning ska genomföras gentemot krav etablerade via bl.a. standarder och tekniska specifikationer. F n utvecklar EU-kommissionen, medlemsstaternas myndigheter, EU:s cybersäkerhetsmyndighet ENISA och experter från industrin tre certifieringsordningar: IT-produkter, Molntjänster och 5G-system. Syftet är att uppnå en hög nivå av cybersäkerhet, cyberresiliens och förtroende för certifierade produkter och tjänster inom unionen. Vi söker dig som vill vara vår kvalitetschef och som är intresserad av att på ett systematiskt sätt vara med och bygga myndighetens förmåga att verka för att IKT-produkter, -tjänster och -processer blir säkrare.

Arbetsuppgifter

Kvalitetschefen arbetar på uppdrag av Chef ICC med att ständigt utveckla ICCs verksamhet inom samtliga ICC verksamhetsområden och verksamhetsmål. Kvalitetschefen leder verksamhetsutvecklingsarbetet genom att kontinuerligt utvärdera och föreslå förändringar som förbättrar och effektiviserar ICCs arbetssätt. Det primära uppdraget för kvalitetschefen är att säkerställa att verksamhetsledningssystemet uppfyller relevanta krav. Kvalitetschefen ska dessutom stödja Chef ICC i verksamhetsplanering samt relevant beslutsfattande. ICC är under uppbyggnad varför tjänsten initialt även kommer att innebära arbete med diverse övriga uppgifter som täcker verksamhetens samtliga mål.

Vi söker dig som

Har relevant flerårig högskoleutbildning. Vi ser det som önskvärt om du har utbildning som intern kvalitetsrevisor och erfarenhet av att genomföra interna kvalitetsrevisioner. Att du har minst 5 års erfarenhet att verka i rollen som kvalitetschef i en organisation. Erfarenhet att ha medverkat vid eller ansvarat för en ackreditering av egen organisation av SWEDAC eller motsvarande extern revision är meriterande.Kunskap om och erfarenhet av utveckling och förbättring av ledningssystem för kvalitet baserat på internationella standarder, t ex

  • ISO/IEC 17065, Allmänna krav för certifieringsorgan,
  • ISO/IEC 17025, Allmänna krav för provnings- och kalibreringslaboratorier,
  • ISO 9001, Kvalitetsledning för verksamhetsprocesser
  • ISO 17011, Allmänna krav på ackrediteringsorgan

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten, noggrann, arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du är van att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Verksamheten är under etablering och utveckling vilket förutsätter att du arbetar bra tillsammans med andra och ser möjligheter i förändringar.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef John Billow på telefon 08-782 4000. #LI-Hybrid

Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryteringskonsult på Adecco Carina Falck på carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023-02-06. 

 Välkommen med din ansökan

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Förändringsledning

Kunskapsmaterial

Kvalitetsprofilen

Bloggar

Läst

Karriär

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.