Kvalitetschef Marin

Om tjänsten

Kvalitetschef Marin

Tjänst: Kvalitetschef Marin

Företag: FMV

Sista ansökan: 2022-11-30

Ansökan: Ansök här

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Avdelningen Marin Systemledning ingår i Verksamhetsområde Marin som ansvarar för hela det svenska militära tekniska marinområdet, vilket innefattar samtliga ytstridsfartyg, minröjningsenheter amfibieenheter, ubåtar, ubåtsräddningssystem och marina system till marina basbataljoner. De tekniska systemen används av den svenska Försvarsmakten. Systemledningsavdelningen ansvarar för styrning, kravställning och uppföljning inom områdena kvalitet och design.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalitetschef Marin kommer du att i samverkan med Teknisk Chef Marin leda och inrikta FMV kvalitetsarbete inom marinarenan. Arbetet syftar till att kvalitetssäkra leveranser av alla typer av fartyg, marinmateriel och tjänster, ofta i nära samarbete med leverantörer. I arbetet ingår även att definiera och följa upp ställda kvalitetskrav, genomföra granskningar och kontroller samt även revisioner. I huvuduppgifterna ingår även att arbetsleda en grupp ingenjörer och att utveckla och implementera nya arbetsmetoder, samt att leda arbetet med ständig funktionsutveckling av kvalitetsområdet inom marinarenan.

Vi söker dig som

Är högskole- eller civilingenjör med relevant inriktning, eller har annan eftergymnasial kompetens som FMV bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av kvalitetsledningsarbete i säkerhetskritisk verksamhet. Du har också lång och vitsordad erfarenhet av arbetsledning, och om du även har erfarenhet av marinteknisk och försvarsrelaterad verksamhet är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en kommunikativ person med stark integritet och goda ledaregenskaper. Du är självgående och uppnår mål och resultat tillsammans med ditt team genom att tillämpa ett tydligt och strukturerat arbetssätt. Du har hög analytisk förmåga att hantera komplexa situationer.

Det krävs även att du har god kunskap i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm men tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander, SACO, Madeleine Lithander, OFR/S Dick Gregersjö, OFR/O, och Peter Andersson, SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Per Öhrstedt, Chef Systemledning, VerkO Marin alternativ Johan Brorson Teknisk Chef, VerkO Marin på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-11-30.

Urval sker efter hand som ansökningar inkommer.

Välkommen med din ansökan.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.