Kvalitetschef och ansvarig för Hifabs verksamhetsråd

Om tjänsten

Kvalitetschef och ansvarig för Hifabs verksamhetsråd

Tjänst: Kvalitetschef och ansvarig för Hifabs verksamhetsråd

Företag: Hifab AB

Sista ansökan: 2021-07-05

Ansökan: Ansök här

Hifab är specialister inom projektledning med tillhörande konsulttjänster. Vi finns till för de som äger, utvecklar, förvaltar och nyttjar fastigheter och anläggningar. Hifab grundades redan 1947 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Koncernen har ca 300 medarbetare fördelade på 12 kontor i Sverige, 2 internationella kontor och projektverksamhet i ett tiotal länder. Omsättningen är ca 360 MSEK.

Din nya roll

Har du viljan att påverka och utveckla både företag och individer, då kan det här vara tjänsten för dig! Vi söker dig som har erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen med ett brinnande intresse för processer och verksamhetssystem.

I denna roll kommer du parallellt med ditt uppdrag som kvalitetschef och ansvarig för Hifabs verksamhetsråd (VU-rådet) även arbeta som konsult i uppdrag hos våra kunder. Vi uppskattar att rollen som kvalitetschef och ansvarig för VU-rådet kommer utgöra i genomsnitt ca 50 % av din tid, men det kan givetvis variera över året. Din geografiska placering kommer vara på något av våra 12 kontor runt om i landet.

Som kvalitetschef och ledare för VU-rådet ansvarar du för att utveckla, uppdatera, skapa rutiner, processer och hjälpmedel för uppdragsverksamheten. På ett engagerat sätt sprider du information och kunskap om Hifabs verksamhetssystem (HVS) genom att kontinuerligt utbilda medarbetare och chefer. Du ansvarar för att all personal har tillgång till relevant dokumentation av verksamhetssystemet. I dina arbetsuppgifter ingår även att leda den interna revisionsverksamheten och vara delaktig tillsammans med våra internrevisorer. Hos oss kommer du ha många kontaktytor såväl interna som externa. Bl.a. är du Hifabs kontaktperson mot extern revisionsorganisation och ansvarar för att avvikelser åtgärdas och rapporteras vid utsatt tid. I din roll som kvalitetschef rapporterar du till Hifabs VD, Patrik Schelin. Här följer ytterligare några exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Hantera avvikelser och reklamationer samt genomföra föreslagna korrigeringar och förebyggande åtgärder.
 • Identifiera och dokumentera: lagar, förordningar och andra krav från personal, kunder och andra intressenter.
 • Ansvara för att införa och följa upp rutiner för efterlevnad av dessa krav.
 • Tillsammans med miljöchef och administratör för verksamhetssystemet se till att verksamhetssystemet är uppdaterat enligt processerna: analys, ständiga förbättringar och ledningens genomgång.
 • Tillsammans med VU-rådets representanter identifiera, prioritera och genomföra förbättringsåtgärder som underlättar för alla våra konsulter när vi jobbar i våra projekt.
 • Ansvara för att företagets verksamhetssystem vidmakthålls och är aktuellt samt att det utvecklas i takt med förändrade krav och behov.

Dina kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande.
 • Verksam som projekt- eller processledare i uppdragsverksamhet inom bygg- och/eller anläggningsbranschen.
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalitetsarbete enligt ISO 14001 och ISO 9001.
 • God digital kompetens och erfarenhet av utvecklings- och effektiviseringsarbete.
 • Meriterande om du har haft roll som kvalitetschef eller motsvarande.
 • Meriterande om du har erfarenhet av att utbilda/föreläsa.
 • Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i din roll är det viktigt att du har förmåga att växla mellan helhetssyn och det dagliga operativa arbetet. Du kan fatta beslut och driva igenom dem. Du har en god analysförmåga, är noggrann och kan prioritera. Du är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt. Du kommer att ha många kontakter, internt såväl som externt. Därför ser vi att du är tydlig och smidig i ditt sätt att kommunicera samt kan samarbeta med olika funktioner och personer på olika nivåer. För att axla denna roll tror vi att du kan motivera medarbetare och chefer genom att skapa engagemang och delaktighet.

Vad kan Hifab erbjuda?

Våra medarbetare är vår mest värdefulla tillgång! Därför satsar vi på dig och ger dig de bästa förutsättningar för att du ska växa i din roll och som konsult. Genom tydliga karriärvägar, intressanta projekt och vår egen projektskola Hifab Pro, stödjer vi våra medarbetare att utvecklas inom sin profession. Hos oss blir bra projektledare bättre.

Vi arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Det gör vi genom att du, utifrån dina projekt och ansvarsområden har möjlighet att styra din egen arbetstid, men också genom friskvårdsbidrag, företagshälsovård och löneväxlingsmöjligheter.

Ansökan

Intervjuer hålls löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan via vår hemsida

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.