Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Kvalitetschef till Ljunghäll AB i Vimmerby

Om tjänsten

Kvalitetschef till Ljunghäll AB i Vimmerby

Tjänst: Kvalitetschef till Ljunghäll AB i Vimmerby

Företag: Ljunghäll AB

Sista ansökan: 2020-11-15

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och driva Ljunghäll framåt?
Vi är ett av Europas ledande företag inom pressgjutning och det största pressgjuteriet i Sverige. För att möta utmaningarna och bygga en organisation för framtiden söker vi nu en kvalitetschef. 

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som kvalitetschef har du det strategiska och operativa ansvaret för företagets arbete inom HSQE (Health/Safety, Quality, Environment) och QMS (Quality Management System). Tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen blir du en nyckelperson som ska leda och utveckla verksamhetens HSQE&QMS-arbete vidare. I ansvaret ligger även att budget- och personalansvar för ca 25 personer med olika kompetenser relaterade till kvalitet- miljö- och arbetsmiljöarbetet.

Dina övergripande ansvarsområden är;

  • Säkerställa att vi upprätthåller certifieringar inom ISO14001 och IATF16949, samt att vi följer lagar och regler inom dina ansvarsområden
  • Definiera kvalitetskontrollsprocesser och säkerställa att organisationen följer gällande kvalitets- och verksamhetssystem
  • Ansvara för KPI:er och mål inom HSQE&QMS-området; identifiera åtgärder vid avvikelser och arbeta med förbättringar
  • Ansvara för att avvikelser behandlas och att beslutade åtgärder är effektiva
  • Ansvara för att interna revisioner genomförs enligt fastställd plan
  • Företagets representant vid externa revisioner genomförda av kunder och certifieringsorgan
  • Delta i viktiga kund- och leverantörsmöten, vara support till produktionsorganisationen samt samarbeta med marknadsavdelningen gällande kvalitets- och verksamhetssystemfrågor
  • Driva utvecklingen av QMS och följa upp förändrings- och förbättringsarbete inom detta
  • Implementera ISO 45001

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Arbetet genomförs i nära samarbete med övriga avdelningar på Ljunghäll och då vi tillhör en större koncern har vi också möjligheter att utbyta erfarenheter och samarbeta företagen emellan.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Du som söker har relevant akademisk examen och flera års erfarenhet från liknande position som Kvalitetschef/HSQE & QMS-chef, företrädesvis inom fordonsindustrin.

Vi tror att du har mycket goda kunskaper om process- och produktkvalitet samt från standarder såsom ISO14001, gärna också från kvalitetsstandarden IATF 16949. Då företaget avser att genomföra certifiering inom ISO45001 är kunskaper inom detta meriterande. Det är ett plus om du även har erfarenhet av VDA6.3 eller är certifierad revisor.

Grundläggande ledar/chefsutbildning alternativt dokumenterade meriter och erfarenhet av att leda personal är ett krav. Vi förutsätter att du är van att arbeta enligt LEAN/Kaizen-metodik för att organisera och utveckla arbetsprocesser. Resor ingår i tjänsten. Koncernspråket är engelska.

Vid en intervju kommer vi att fästa stor vikt vid kompetenser som affärsmässighet, resultatorientering, problemlösning, samarbete och initiativtagande.

Läs mer och ansök här. 

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.