Kvalitetschef till Österlenmejeriet!

Om tjänsten

Kvalitetschef till Österlenmejeriet!

Tjänst: Kvalitetschef till Österlenmejeriet!

Företag: Danone

Sista ansökan: 2020-03-05

Ansökan: Ansök här

Vill du utvecklas i ett världsledande företag inom livsmedelsbranschen som erbjuder en arbetsmiljö med stor frihet under ansvar? Välkommen till vår fabrik på Österlen! Fabriken är baserad i Lunnarp utanför Tomelilla, och här producerar vi stolta vårt eget varumärke ProViva, en unik probitiotisk fruktdryck. Vi tillsätter innovation och förädlar det som naturen erbjuder.

OM ROLLEN

Som Kvalitetschef kommer du sitta i fabrikens ledningsgrupp, och vara ansvarig för många olika aktiviteter och uppgifter inom kvalitetssäkring, kvalitetskontroll och samt säkerställa att rådande lagar och riktlinjer följs. Danones ambition är att uppnå kundnöjdhet och vara förstahandsvalet genom helt felfria produkter. Som ambassadör för livsmedelssäkerhet kommer du driva denna ambition genom att konstruktivt utmana olika relaterade funktioner. Detta kommer också inkludera att ta ledning i att sätta Natur- och Miljöplan, och säkerställa att den överensstämmer med regleringar samt Danones riktlinjer.

Du kommer att leda operationellt / hands-on och utveckla både dina praktiska och ledarfärdigheter, i din strävan att skapa ett högpresterande och motiverat team inom Kvalité och Lab.

Du kommer att rapportera till vår Quality Operations Manager för Central Europa och Norden, baserad i Bulgarien, och även ha ett tätt samarbete med Österlenmejeriets Fabrikschef.

OM DIG

• Högskoleutbildning inom relevant område.
• 3-5 års erfarenhet i en liknande roll inom produktion och kvalitet, gärna inom livsmedelsindustrin. FMCG erfarenhet är meriterande.
• Erfarenhet av att leda både interna och externa audits.
• Erfarenhet av samarbete med Livsmedelsverket (eller andra myndigheter)
• Ansvarat eller lett planeringen, byggandet och förvaltandet av företagets kvalitets- och miljösystem (FSSC 22000, ISO 14001, HACCP, Risks Analysis and Management, PDCA, etc.)
• Erfarenhet av processförbättringar, rutiner och instruktioner i management system.
• Framtagande av och ansvar för kvalitetsstrategin till den övergripande affärsstrategin.
• Som Kvalitetschef behöver du goda ledaregenskaper och ett stort intresse av att utveckla, coacha och leda dina medarbetare. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.
• Naturlig nätverkare och förhandlare som snabbt bygger förtroende och inflytande. Du bemöter olika intressen på ett konstruktivt och diplomatiskt vis.
• Du är bekväm att ta medvetna och snabba beslut i pressade situationer, och ansvarar för relaterade risker.
• Du behärskar engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet.

Som person är du positiv, drivande, kommunikativ, nytänkande, effektiv och resultatinriktad.
Du kan prioritera och ta beslut samtidigt som du är inspirerande, utvecklingsorienterad, förtroendeingivande och duktig på att skapa goda relationer.

OM OSS

Österlenmejeriet är en del av det världsledande globala livsmedelsföretaget DANONE med över 100 000 anställda runt om i världen som inriktat sig på hälsosam mat genom färska mejeri- och växtbaserade produkter, juice/fruktdryck, medicinsk nutrition, flaskvatten och nutrition för spädbarn. Vår mission är att skapa hälsa genom mat till så många människor som möjligt, och för att vi ska lyckas med vår mission behöver vi en hälsosam planet. Våra tre affärsområden: Essential Dairy & Plant Based Products, Specialized Nutrition och Waters, strävar alla för vår vision One Planet, One Health.

I Norden har Danone 450 anställda baserade i Tomelilla, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Danones produktportfölj består av många välkända varumärken som t.ex. ProViva, Activia, Alpro, Actimel, Danonino och Aqua d´Or.

Våra värderingar Humanism, Öppenhet, Närhet och Entusiasm är kärnan i vår kultur. Läs gärna mer om oss på danone.se eller danone.com.

VI ERBJUDER

En karriär i ett värderingsstyrt och snabbrörligt internationellt bolag. Vi har en högpresterande kultur men hur vi når våra mål är minst lika viktigt som slutresultatet. I linje med våra värderingar fostrar vi en vänskaplig, motiverande och stöttande kultur där alla ses som ledare, oavsett roll och position. Vi uppmuntrar ett entreprenöriellt mind-set genom att ge våra medarbetare möjligheten att driva tillväxt av starka varumärken, bidra till en hälsosammare värld samt utvecklas professionellt.

ANSÖK HÄR

Du söker tjänsten via vår karriärsida https://jobs.danone.com/ . Sök där efter “Sweden” så får du upp jobbet. Skicka in din ansökan på engelska, och gärna så snart som möjligt, då urval och intervjuer för denna tjänst sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 5 Mars.

Vi på Danone vet att mångfald är nyckeln till att vår verksamhet ska fortsätta utvecklas, därför uppmanar vi både kvinnor som män, unga som gamla, och personer från olika bakgrund att söka sig till oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.