Kvalitetschef

Om tjänsten

Kvalitetschef

Tjänst: Kvalitetschef

Företag: RÅÅ S AB

Sista ansökan: 2020-10-18

Ansökan: Ansök här

RÅÅ S AB tillhör Altria och BS Group och grundades 2011. Från början agerade RÅÅ S AB som ett innovationscenter och utvecklade nya produkter som innehöll nikotin. Idag är det även produktionsanläggning för snuset Al Capone samt On! nikotinpåsar. Idag arbetar ca 100 personer tillsammans som en multifunktionell enhet för att producera marknadens bästa produkter.

I Helsingborg producerar vi Al Capone snus; en av företagets innovationer. Al Capone snus var globalt sett det första torra miniportionssnuset som innehöll renad tobak. Idag finns Al Capone på både den svenska och japanska marknaden. Vår senaste innovation är On! Det är ett helt tobaksfritt portions-snus som innehåller nikotin samt ingredienser som används i mat, kosttillskott och tuggummi. On! växer snabbt och finns idag tillgängligt i USA, Sverige, Japan och Österrike.

Bakgrund

Efterfrågan på vårt tobaksfria snus är väldigt hög. I slutet av 2018 flyttades tillverkningen till större lokaler på Berga i Helsingborg och produktionen gick från en till fyra linjer. Det innebar också en ökning under 2019 från 30 till idag ca 100 anställda, från 2-skift till 5-skift. Med denna kraftiga och snabba tillväxt finns ett behov av tydliga och effektiva strukturer och processer, för såväl produktion som kvalitetsarbetet. Här finns en hel del roligt och utmanande arbete att göra!

Uppdraget

På kort sikt fokuserar du på att skapa struktur inom dokumentation och implementering av det QMS system som redan finns inom Altria och omsätta/översätta detta till Råå S verksamhet och produktion. Du kommer att ansvara för såväl QA som QC vilket innebär att rollen är bred. Det är viktigt att du trivs med det operationsnära då mycket handlar om att utbilda personal, få ut budskap kring varför och hur vi ”arbetar rätt” med våra rutiner i det dagliga arbetet.

Mer om rollen

Råå S följer FDA:s regler. Ditt ansvar blir således att se till så att ledningssystemet och verksamheten uppfyller de lagkrav och regler som gäller enl. FDA. Du ansvarar för att planera, leda, fördela och följa upp arbetet så att Råå S uppnår sina kvalitetsmål. Till din hjälp ut i verksamheten har du en kvalitetskoordinator samt fyra kvalitetsoperatörer. Dessa fem har du det fulla personalansvaret för. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

I din funktion kommer du att arbeta löpande med kontroll, förbättringar och effektiviseringar i nära samarbete med övriga funktioner på bolaget. Vi befinner oss i ett läge där vi satsar på fortsatt tillväxt och ökad produktivitet vilket berör kvalitetsteamets arbete på ett spännande och utvecklande sätt.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning samt minst ett par års erfarenhet av ledarskap inom QA/QC i läkemedels- eller livsmedelsindustri. Du har goda kunskaper i tillverkningsprocesser samt projektledning. Genom att du arbetat nära operations har du fått en bred överblick och förståelse kring de olika processerna och hur de hänger samman. Med din erfarenhet kan du även stödja verksamheten med specialistkunskap inom allergener, märkning, lagstiftning och certifieringar.

Du har god administrativ förmåga när det kommer till såväl ledningssystem som att utveckla och tillämpa tydliga, enkla och bra instruktioner/rutiner/SOP´s. Erfarenhet av verktygen kring Lean, SixSigma, WCM är meriterande.

Då vi är på en förändringsresa är dina personliga egenskaper otroligt viktiga. Förutom en gedigen kompetens och erfarenhet inom QA/QC som ger trygghet till organisationen agerar du som en förebild för personalen. Du skapar en miljö av tillit och förtroende genom tydlighet och inkluderande ledarskap. Som person är du självständig, engagerad och ansvarstagande. Du har en god analytisk förmåga och kan fatta egna beslut baserat på tydliga resultat eller avvikelser i produktionen.

För tjänsten krävs goda IT-kunskaper samt flytande engelska och svenska, i tal och skrift.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Råå S tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök här. 

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.