Kvalitetschef till SIA Glass

Det är inte bara den otroligt goda glassen och deras viktiga arbete med hållbarhet som gör SIA i Slöinge till en attraktiv arbetsgivare. Det är också för att människorna som arbetar där brinner för sina jobb och sin produkt. Nu finns det en möjlighet att bli en viktig kugge i SIA Glass fortsatta framgångsresa!

Om tjänsten

Kvalitetschef till SIA Glass

Tjänst: Kvalitetschef till SIA Glass

Företag: SIA Glass AB

Sista ansökan: 2021-01-03

Ansökan: Ansök här

Om tjänsten

I rollen som kvalitetschef på SIA Glass är du ansvarig för produktsäkerheten samt kvalitet- och miljöledningssystem med allt vad det innebär. Du säkerhetsställer att all produktion i glassfabriken löper på enligt rutiner, lagar och krav ur ett kvalitets-, miljö- och hygienperspektiv. Du är också ansvarig för driftslaboratoriet där du har personalansvar och arbetsleder två personer.

Tjänsten innebär planering, genomförande och uppföljning av interna och externa revisioner och korrigerande åtgärder. Du har stenkoll på HACCP, branschkrav samt livsmedel- och miljölagstiftning. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår riskbedömningar och orsaksanalyser. Som kvalitetschef är du en stödfunktion och en viktig del i samverkan med de flesta andra avdelningarna på företaget, så som utvecklingsavdelningen och produktionsorganisationen. Även samarbete med samtliga bolag inom Bertegruppen ingår.

Arbetsplatsen finns i Slöinge, där både huvudkontor och produktion ligger. Arbetet är förlagt på dagtid, måndag-fredag. Du är med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Förutom fantastiska kollegor och intressanta arbetsuppgifter får du en chans att vara med på SIA Glass resa där de närmsta åren kommer bli väldigt händelserika.

Om dig

För tjänsten som kvalitetschef söker vi dig med högskoleutbildning inom relevant område. Du har gedigen kunskap och erfarenhet av ledningssystem, livsmedelslagstiftning, HACCP och andra typer av riskanalyser och har arbetat inom kvalité minst ett par år. Du har även god kännedom om laboratoriearbete. Har du mejeribakgrund eller erfarenhet från liknande roll inom livsmedel är det starkt meriterande. Även kunskap om LEAN ger plus i kanten.

Då rollen innebär mycket samverkan med övriga avdelningar är en god förmåga att samarbeta därför en förutsättning för att lyckas i rollen. Du är lyhörd men också tydlig och stabil i din profession och är trygg med att både ta och genomföra beslut, även om besluten ibland kan vara obekväma. Du känner också igen dig som noggrann, analytisk och strukturerad. Men ett kommunikativt, inspirerande och engagerat sätt får du med dig folk, och kan med hjälp av detta skapa engagemang och involvering hos medarbetare gällande kvalité, miljö och hygien.

Du som söker lockas av att arbeta i en föränderlig organisation med fokus på såväl utveckling som hållbarhet. En livskraftig framtid vilar på tillgång till hållbara råvaror, välmående medarbetare och stabil lönsamhet, därav arbetar SIA Glass med en hållbar affärsstrategi i allt de gör.

Krav för tjänsten:

  • Relevant högskoleutbildning
  • Kunskap om HACCP och andra riskanalyser
  • Erfarenhet av laboratoriearbete
  • Goda datorkunskap och god administrativ förmåga
  • Att du är samarbetsvillig, engagerad och trygg i att ta beslut

Om SIA Glass

SIA Glass AB ingår, tillsammans med Berte Qvarn och Berte Gård, i Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeföretag med anor från 1569. Glassmejeriet startade 1961 och sedan dess har SIA Glass AB utvecklat, tillverkat och sålt glass, sorbeter och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen. SIA Glass producerar gräddglass av svensk färsk grädde med hållbarhet som viktigaste ledord och med värderorden Ärlighet, Omtanke, Innovation, Slöingeanda som en grund i allt arbete.

Läs gärna mer på www.siaglass.se och www.bertegruppen.se

Om ansökan och anställningen
SIA Glass har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco. Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidare med sex månaders provanställning och tillsättning enligt överenskommelse. Rekryteringsarbetet sker löpande. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Hanna Bonli på 0736 – 84 77 73.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.