Kvalitetsingenjör

Om tjänsten

Kvalitetsingenjör

Tjänst: Kvalitetsingenjör

Företag: Försvarets Materielverk FMV

Sista ansökan: 2021-10-08

Ansökan: Ansök här

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet (CSEC) är en självständig enhet vid Försvarets Materielverk som verkar som nationellt certifieringsorgan för granskning av IT-säkerhet i produkter och system enligt den internationella standarden Common Criteria (ISO/IEC 15408). Syftet är att säkerställa att säkerhetsfunktioner i certifierade IT-produkter verkligen ger det skydd som utlovats. Läs mer på www.csec.se.

Nu söker vi en kvalitetsingenjör som kommer att ingå i ett engagerat team på 12 personer och arbeta med cybersäkerhet på en hög nivå tillsammans med några av de största IT-säkerhetsbolagen i världen. Tjänsten är placerad på CSEC, som ingår i enheten Särskilda Myndighetsuppgifter (SMU), inom Säkerhetsskyddsavdelningen vid FMV Juridik och Säkerhetsstab.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör ansvarar du för licensiering och årlig tillsyn av evalueringsföretag, kvalificering av evaluerare samt deltar i arbetet med att utveckla och förbättra certifieringsorganets verksamhetsledningssystem. Du säkerställer att verksamheten uppfyller kraven för ackreditering som certifieringsorgan för säkerhet i IT-produkter samt andra krav som ställs för ömsesidigt erkännande av certifikat. Du arbetar för att verksamheten bedrivs på ett effektivt och ändamålsenligt sätt och uppfyller de krav som ställs på och inom en myndighet. Rollen som kvalitetsingenjör innebär också att delta i interna kvalitetsrevisioner och ledningens genomgång.

Vi söker dig som

Du har akademisk examen med inriktning mot teknik, data eller systemvetenskap alternativt annan akademisk examen kompletterad med erfarenhet från arbete i tekniknära verksamhet. Du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna inom offentlig förvaltning eller en organisation som arbetar med certifiering. Givetvis har du mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet och kunskap inom IT- eller informationssäkerhet och ISO 9000. Har du kunskap och erfarenhet av ledningssystemrevision samt är van att arbeta med dokumenthantering och processmodellering är det ett plus. Vi tror att du kommer att ha nytta av din kunskap och erfarenhet av verksamhet som ackrediterats av SWEDAC eller liknande. Vidare är erfarenhet från IT-branschen meriterande, men inget krav.

För att trivas och lyckas i arbetet hos oss behöver du tycka om att arbeta tillsammans med olika människor och ha lätt för att skapa förståelse och engagemang hos andra genom att anpassa din kommunikation. Vi ser även att du är noggrann och kvalitetsmedveten där du planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. Vidare har du en god analytisk förmåga, är bra på att lösa problem och en klippa på att förstå komplicerade språkliga underlag. För oss är det viktigt att hitta rätt person – därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor såväl inrikes som utrikes kan förekomma.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [Elisabeth From], OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson], OFR/O [Lars Carlsson] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Mats Engquist, alternativt enhetschef Per Fjelland, på telefon 08-782 4000. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Sofie Ulfhielm på sofie.ulfhielm@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-10-08.

Välkommen med din ansökan.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.