Kvalitetsingenjör till Verksamhetsområde Flyg

Om tjänsten

Kvalitetsingenjör till Verksamhetsområde Flyg

Tjänst: Kvalitetsingenjör till Verksamhetsområde Flyg

Företag: Försvarsmakten

Sista ansökan: 2021-02-21

Ansökan: Ansök här

Är du intresserad av att arbeta med kvalitetsfrågor inom det militära helikopterområdet? Gillar du att jobba i team i komplexa internationella miljöer med avancerad teknik som i slutänden syftar till att stärka Försvarsmaktens operativa förmåga? Är du målinriktad och levererar resultat utan att göra avkall på kvalitetsnivån, samtidigt som du har stark personlig integritet och god förmåga att kommunicera och samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, Gripen-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.

Om oss

Systemledningsavdelningen är en del av Verksamhetsområde Flyg och har ansvaret för att design- och kvalitetsleda alla militära flygmaterielsystem. Syftet är att säkerställa att de flygmaterielsystem som utvecklas, anskaffas och levereras till Försvarsmakten uppfyller alla ställda krav på ett kvalitetssäkrat sätt. Ansvaret omfattar även krav på kvalitet, systemsäkerhet (inklusive luftvärdighet) och informationssäkerhet. Förutom ovanstående är Systemledningsavdelningen ansvarig för design- och kvalitetssäkring av de omfattande tjänsteleveranser som görs till Försvarsmakten inom luftfartsområdet samt att säkerställa synkronisering/samfunktion mellan olika tekniska system på högre systemnivåer.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör inom Systemledningsavdelningen ingår du i ett team av kvalitetsingenjörer, där din roll är att sammanhålla kvalitetsarbetet kopplat till Helikopter 14-systemet (även benämnt FMS14, vilket bygger på helikoptertypen NH90).

  • I dina arbetsuppgifter ingår att följa upp kvalitetskrav på leverantörer och produkter.
  • Vidare stödjer du FMS 14-projektets kvalitetsarbete med bland annat utarbetande av kvalitetsplan, insamling, registrering och bearbetning, samt koordinering och medverkan i analys av uppkomna kvalitetsavvikelser.
  • Du kommer också representera Sverige i kvalitetssamarbetet QAWG (inom exempelvis Nahema/NHI).
  • Du kommer genomföra granskningar – bland annat bedöma utformning av tekniska och kvalitetsrelaterade krav, leverantörer, utformning av dokument till innehåll och mottagare och leveranskontroller – bland annat följa upp avtalade förhållanden, exempelvis leveranser.

Du har en viktig roll i att skapa samsyn mellan leverantör och kund om vad en leverans är och om vad den ska innehålla. Arbetet innebär även revisioner – bland annat följa upp tillämpning och efterlevnad av styrande dokument och processer, såväl internt som hos leverantörer och partners, att delta i funktionsutvecklingsverksamhet inom kvalitetsområdet, och att vara beredd att vid behov kunna delta i genomförande av utbildning, hålla kurser etc. Du kommer också vara delaktig i Government Quality Assurance (GQA) arbete med andra länder.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma för att stödja och avlasta organisationen. Detta kan innebära arbete med andra flygsystem än FMS14 och arbetet kan komma att förändras över tiden.

Arbetsort är Stockholm men tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

Vi söker dig som

Du är högskole- eller civilingenjör med relevant inriktning, eller har annan eftergymnasial kompetens som FMV bedömer som likvärdig och du har även en relevant kvalitetsutbildning. Vidare är det en fördel om du även är utbildad inom flygteknik och elektronik/avionik.

Du har gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete och du bör även ha kunskap om relevanta kvalitetsstandarder, flygregelverk (EASA, RML, EMAR etc.) och arbetssätt kopplade till flygmateriel. Och om du har arbetat i komplexa organisationer, med verksamhetsledningssystem, kvalitetskontroller, revisioner, dokument- och processgranskning ser vi det som en fördel.

Om du har arbetat inom försvarssektorn, flygindustrin, eller inom annan tung tillverkande industri är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete med FMS 14 (NH90).

För att lyckas i ditt arbete behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en kvalitetsmedveten, strukturerad och tydlig teamspelare med hög integritet och gott omdöme. Du är självgående men samarbetar väl med omgivningen och sätter upp mål som du ser till att ni uppnår som team.

Vi erbjuder dig

På FMV arbetar du med utmaningar i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor – samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Lars Forsander, OFR/O Michael Krüger och OFR/S Ola Fransson.

Vid frågor ber vi dig kontakta kvalitetschef flyg Magnus Eriksson, eller chefsingenjör Annette Wahlström.

Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-02-21.

Urval sker efter hand som ansökningar inkommer.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.