Kvalitetssamordnare

Om tjänsten

Kvalitetssamordnare

Tjänst: Kvalitetssamordnare

Företag: Min Doktor

Sista ansökan: 2022-04-10

Ansökan: Ansök här

Allt vi gör på Min Doktor gör vi i tron om att sjukvård ska vara så tillgänglig och kvalitativ som möjligt. Vi leder utvecklingen av digital hälsa i Sverige, med fokus på hög medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Med hjälp av digitalisering och ständigt nytänkande skapar vi effektiva vårdprocesser som både ökar tillgängligheten till vård och frigör resurser så samhället klarar att möta morgondagens vårdbehov. Vi samarbetar med regioner, försäkringsbolag och privata vårdverksamheter och vi håller ständigt utkik efter innovationer inom uppkopplad hälsa.

Min Doktor är både en modern vårdgivare – som bedriver hälso- och sjukvård med nya, digitala verktyg och arbetssätt – och en modern arbetsgivare. Patienten och medarbetaren är alltid i centrum. Hos oss får du vara med och skapa framtidens primärvård. Min Doktor är en engagerad arbetsgivare som visar uppskattning för din insats. Hos oss får du bra villkor, en trevlig arbetsplats med härliga kollegor och fantastiskt nöjda patienter.

I samband med att vi fortsätter vår tillväxtresa söker vi en Kvalitetssamordnare till vår centrala Kvalitetsavdelning. Den centrala Kvalitetsavdelningen ansvarar för regulatorisk efterlevnad, kvalitetsledningssystemet och kvalitetssäkring vilket genomsyras av systematiskt patientsäkerhetsarbete inom hela företaget. Även kvalitetssäkring av Min Doktors digitala medicintekniska produkt ingår i avdelningens uppdrag. Avdelningen rapporterar direkt till Chief Medical Officer (CMO) och är en oberoende instans med uppdrag att stötta övriga funktioner för att möjliggöra snabb utveckling av patientresan med bibehållen hög kvalitet.

Att arbeta som kvalitetssamordnare på Min Doktor

I rollen som kvalitetssamordnare arbetar du med att skapa goda förutsättningar för Min Doktors kliniska verksamhet att uppfylla gällande lagar och regelverk för vårdgivare. Arbetet innefattar en mängd olika aktiviteter som att etablera väl fungerande processer för det systematiska patientsäkerhetsarbetet, säkerställa att nödvändiga och adekvata rutiner och riktlinjer finns på plats samt kontroll av efterlevnad till dessa.

Rollen innebär vidare att du har ett eget ansvar som samarbetspartner till det av Min Doktors tre affärsområden som främst fokuserar på helt digitala vårdbesök.; Affärsområde Digital. Kvalitetsavdelningens tre samarbetspartners till affärsområdena arbetar nära tillsammans för att möjliggöra enhetliga processer för Min Doktors systematiska patientsäkerhetsarbete över affärsområdesgränserna.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Skapa, utveckla, driva och kontinuerligt förbättra Min Doktors kvalitetsledningssystem.
 • Stötta verksamheten i patientsäkerhetsfrågor.
 • Följa upp efterlevnad till gällande lagar, regelverk och interna standarder.
 • Kontinuerligt utvärdera tjänsten ur ett kvalitetsperspektiv och hitta förbättringsområden. Att analysera statistiska data är en central del av detta.
 • Sammanställa och tolka lagstiftningen för vårdgivare inklusive regelverk för t.ex. journaldokumentation för att säkerställa efterlevnad.
 • Aktivt delta i och bistå med kunskap vid riskanalyser samt vid större förändringar även leda riskanalyser i samarbete med relevanta medarbetare.
 • Skriva övergripande riktlinjer och rutiner för verksamheten.

Min Doktors huvudkontor ligger i Malmö men vi ser att du kan utgå från hela Sverige. Vid annan placeringsort än Malmö så kommer det innebära resor till Malmö på månatlig basis. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Du kommer att rapportera till Tf Kvalitetschef, Ylva Härdig och ditt framtida team består i dagsläget av 6 kollegor.

Vi söker dig som

 • Har arbetserfarenhet inom vården eller angränsande område
 • Har en bakgrund som patientsäkerhetssamordnare, kvalitetssamordnare, sjuksköterska eller motsvarande
 • Har erfarenhet av systematiskt patientsäkerhetsarbete
 • Har erfarenhet av arbete i Office-paketet
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett dataanalysverktyg (vi använder primärt Qlik och Google Looker)
 • Är flytande i svenska, i tal och skrift

För att lyckas i rollen tror vi att nedan egenskaper stämmer in på dig

 • Du har en god samarbetsförmåga
 • Du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift
 • Du kommer med idéer och är lösningsorienterad
 • Du sätter stort värde i att leverera kvalitet

Hos oss får du

 • Arbeta hos både en modern vårdgivare och en modern arbetsgivare – patienten, kunden och medarbetaren står alltid i centrum hos oss
 • Ett varierat och spännande arbete med stora möjligheter till att utvecklas inom företaget
 • En stark teamkänsla med trevliga kollegor och omtänksamma chefer
 • Vara en del av framtidens vård där du arbetar i ett innovativt företag med korta beslutsvägar

Övrigt

Placering: Flexibelt
Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Omfattning: 100%, tillsvidareanställning
Resor: Vid placeringsort utanför Malmö kommer resa till huvudkontoret i Malmö förekomma minst 1 gång/månad. Även resor vid mässor någon gång per år förekommer.

Välkommen med din ansökan

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.