Miljö- & Kvalitetschef

Om tjänsten

Miljö- & Kvalitetschef

Tjänst: Miljö- & Kvalitetschef

Företag: Alfapac AB

Sista ansökan: 2022-03-31

Ansökan: Ansök här

Arbetsbeskrivning

Är du en kommunikativ ledare med hjärta för miljö- och kvalitetsarbete? Någon som är både strukturerad och metodisk men även en fena på att kommunicera. Till vår erfarna produktion söker vi nu dig, en problemlösare med förmågan att driva, engagera och involvera dina kollegor i vårt viktiga miljö- och kvalitetsarbete.

Vi erbjuder dig en nyckelroll i kärnan av vår verksamhet där du får möjlighet att leda ett team med fantastiskt engagerade kollegor. Hos oss blir du del i en företagskultur där vi alla är delaktiga i vår framgång och där vi tar ansvar för en hållbar framtid. Vi drivs av nyfikenhet och vill alltid befinna oss i framkant när det gäller teknik och att driva utvecklingen framåt.

Som miljö- och kvalitetschef är du underställd VD och ingår i företagets ledningsgrupp. Du säkerställer vårt miljö- och kvalitetsarbete på kort och lång sikt samt identifierar och driver löpande förbättringsarbete. För oss står miljö- och kvalitet i fokus vid alla aktiviteter, vilket exempelvis innebär att produktion aldrig får ske på bekostnad av kvalitet eller där risker bedöms finnas för negativ miljöpåverkan.

Rollen omfattar verksamheten i Åsbro, Kumla samt Billingsfors

Kvalifikationer

För att trivas och prestera i rollen ser vi att du:

  • Har dokumenterad erfarenhet av att driva arbetet med ständiga förbättringar och utveckla kvalitets- och miljöledningssystemet inom producerade verksamhet eller annan verksamhet med högt ställda kvalitetskrav.
  • Har erfarenhet i att löpande anpassa och utveckla organisationen inom ansvarsområdet samt säkerställa att arbetsmiljöarbetet sker enligt de regler som finns.
  • Har erfarenhet av att hantera avvikelser, både interna och externa vilket omfattar även miljörelaterade ärenden (tillbud och olyckor).
  • Är en samverkande person som skapar förståelse och utbyte mellan alla delar i verksamheten såsom sälj, R&D, inköp, leverans och produktion
  • Är ordningsam, strukturerad och lösningsorienterad.
  • Har en pedagogisk förmåga och god kommunikation då du löpande kommer sprida kunskap och utbilda chefer och medarbetare i frågor rörande miljö och kvalitet.
  • Innehar goda kunskaper inom ISO 9001 och ISO 14001
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
  • Innehar körkort B

Meriterande för rollen är erfarenhet av ISO 22000 (livsmedel) samt ISO 26000 (hållbarhet). Erfarenhet av AM system, EcoTec samt EcoVadis.

Ansvarsområden

I din roll jobbar du strukturerat, engagerat och målinriktat med att belysa miljö- och kvalitetsledningssystemet i samtliga delar av processen. Du jobbar löpande med dagliga pulsmöten, uppföljningar och har en god förmåga att påverka omgivningen positivt. Som vår Miljö- och Kvalitetschef har du ett situationsanpassat ledarskap med mål att motivera och utveckla dina medarbetare. Du får andra att växa, känna trygghet, delaktighet och glädje i arbete och organisationsutveckling. Du är ledaren som går före och visar vägen med fokus på både helhet och detaljer. I dina externa kontakter är du förtroendeingivande med affärsförståelse och förmåga att hantera reklamationer.

I rollen säkerställer du resan mot Alfapacs långsiktiga mål genom att utveckla arbetsformer, organisation och säkerställa att vi har rätt kompetens inom området. Kvalitet i plastindustrin är många gånger grundat på bedömningar vilket i sin tur ställer krav på god analysförmåga och beslutsförmåga. Som Miljö- och Kvalitetschef har du befogenhet att vid behov stoppa produktionen.

ansökan.
Sista ansökningsdag 22-03-31 . Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Kontakta rekryteringskonsult Helena Skårsjö, helena.skarsjo@randstad.se 076-345 0988

Om Alfapac AB

Alfapac i Åsbro utvecklar, tillverkar och säljer plastfilm och emballageplast till såväl lokala som internationella uppdragsgivare inom en mängd olika branscher. Många av våra kunder har verksamheter inom bland annat livsmedel, läkemedel, industri och bygg. Vi arbetar ständigt med att göra mer och mer av vår verksamhet miljövänlig och en stor del av det vi idag producerar består av återvunnen plast eller bioplast. Företaget är familjeägt och startades 1969. Alfapac omsätter ca 230 miljoner vilket motsvarar ca 7000 ton produkter varav 37% procent är helt fossilfria. Alfapac består idag av ca 90 medarbetare.

https://www.alfapac.se

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.