Organisationsutvecklare

Vi söker dig som vill arbeta som förändringsledare!

Om tjänsten

Organisationsutvecklare

Tjänst: Organisationsutvecklare

Företag: Lekebergs kommun

Sista ansökan: 2020-09-13

Ansökan: Ansök här

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar.

Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Arbetsuppgifter 

Är du intresserad av förbättrings-, innovations- och utvecklingsarbete? Lekebergs kommun har höga ambitioner och en stark drivkraft i arbetet med att utveckla kommunen.

Som verksamhetsutvecklare kommer du att arbeta med ett brett spektrum av utvecklingsinitiativ och projekt. Du kommer att driva förändringar i olika omfattning: mindre aktiviteter, förstudier och projekt från strategisk nivå till operativt genomförande. Efteråt säkerställer du utvärdering och uppföljning. Du arbetar innovativt, i dialog med verksamheten, för att hitta optimala lösningar och genomförandet görs på egen hand eller i team.

Verksamhetsutvecklaren har en viktig roll när det gäller att bygga relationer och hålla ihop de olika samarbetsytorna. Att väcka människors engagemang och skapa förståelse för förändringar av processer och arbetssätt är en viktig del. Som verksamhetsutvecklare kan du lätt identifiera vad som är kritiskt för att ett förändringsarbete ska lyckas.

I arbetet ingår att:

  •  biträda och stödja verksamheterna för att få bästa effekt och säkra att det interna arbetet harmoniserar.
  • ansvara för att ta fram, utveckla samt implementera processer, metoder och arbetssätt i dialog med berörda, för att driva verksamhetens utveckling framåt.
  • ansvara för att ta fram beslutsunderlag och rekommendationer genom att sammanställa nulägesanalyser och identifiera förbättringsområden gällande kommunens utvecklingsarbete.
  • utvärdering och uppföljning på genomförda förändringar.
  • fånga upp och driva frågor framåt. Omvärldsspaning och nätverksbyggande är en naturlig del av rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  •  en högskoleutbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
  • flerårig erfarenhet i yrkesroller som bedöms som likvärdiga denna tjänst
  • erfarenhet av arbete med strategiska kvalitets-/utvecklingsuppdrag
  • erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer med fördel inom politiskt styrda organisationer
  • goda allmänna kunskaper inom IT, vilket vi ser som en förutsättning för att klara rollen.

För att passa i den här rollen krävs det att du är analytisk och förändringsorienterad. Din kommunikationsförmåga ställs också i fokus eftersom tjänsten innebär frekventa kontakter och krav på samverkan. Genom din handlingskraft får du saker att hända. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna. Vi tror att du även är en flexibel och lyhörd person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och känner dig bekväm med att växla mellan strategiskt och operativt arbete.

Som person är du kreativ och öppen för nytänkande samtidigt som du är mål- och resultatorienterad. Du har strukturen som krävs för att kunna genomföra förändringar med en tydlig riktning mot målet. Du är pedagogisk och har lätt att både tänka ut och presentera idéer och nya angreppssätt på ett sätt som din omgivning förstår.
Vi förutsätter att du är en person med ett positivt förhållningssätt som bidrar till god stämning och ett bra teamarbete.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Ansök här.

Kontaktperson
Marie Casco, Biträdande kommundirektör/administrativ chef
marie.casco@lekeberg.se
058548921

Fackliga kontaktpersoner
Facklig organisation, Nås via växeln
0585-487 00

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.