Quality Manager

Om tjänsten

Quality Manager

Tjänst: Quality Manager

Företag: Hkscan Sweden AB

Sista ansökan: 2021-05-09

Ansökan: Ansök här

Kvalitetschef med fokus på kvalitet, miljö och ledarskap

Linköpingsanläggningen är en av de största anläggningarna och ett av regionens största privata företag med ca 700 medarbetare. Produktionen på anläggningen består av huvudprocesserna slakt, styckning, konsumentpackat samt charktillverkning. I vår roll som marknadsledare driver vi den snabba branschutvecklingen och arbetar systematiskt på samtliga nivåer i organisationen med utveckling. Kvalitetsfunktionen i Linköping består av Kvalitetschef, Kvalitetcontrollers och Kvalitetsstyrare. Nuvarande kvalitetschef kommer att gå vidare till ny tjänst i företaget under hösten och därmed söker vi en ersättare som vill fortsätta utvecklingen av kvalitetsarbetet på anläggningen i Linköping men också bidra det övergripande arbetet.

Rollen och ansvarsområden

 • Som Kvalitetschef ansvarar du för att leda och utveckla det lokala kvalitetsarbetet och avdelningens fem medarbetare.
 • I arbetsuppgifterna ingår kvalitets-, djuromsorgs- och miljöfrågor och dess regelverk kopplade till vårt arbete innefattande slakt, styckning, vidareförädling (charkproduktion) samt konsumentpackat kött.
 • Rollen är till sin karaktär konsultativ, strategisk och operativ samt, som en konsekvens av produktionsprocessens ständiga utveckling, mycket omväxlande.
 • Kvalitet på produkt påverkar våra resultat väsentligt. Som kvalitetschef arbetar du nyfiket med förbättringsprojekt.
 • Du kommer att bli en viktig del i ett kompetent team där du har möjlighet till ett utvecklande och roligt arbete tillsammans med övriga kollegor.

Rapportering

Du ingår i Linköpingsanläggningens ledningsgrupp och rapporterar till Kvalitets- och miljödirektören/Director Quality & enviroment. Du ingår även i en svensk kvalitetsgrupp. Du har dessutom samarbeten med många funktioner inom företaget. Tjänsten är placerad i Linköping. Vissa resor förekommer.

Det här förväntar vi oss av dig

 • Du har högskoleutbildning, till exempel civilingenjör, livsmedelsagronom eller annan likvärdig kompetens.
 • Du har praktisk erfarenhet av att införa rutiner och system samt stor kunskap om kvalitetsarbete, mikrobiologi och livsmedelsproduktion. Kunskap om livsmedelssäkerhet och miljöfrågor är ett måste och kännedom om djuromsorg är meriterande.
 • Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, FSSC22000, ISO 14001 samt KRAV/EU-ekologiskt.
 • Erfarenhet från tidigare chefs-/ledaruppdrag ser vi som meriterande.
 • Du är tillitsfull, stabil och professionell.
 • Du har ett gott omdöme, samarbetar väl och har en god kommunikationsförmåga.
 • Du har goda ledaregenskaper och trivs att arbeta i ett team. Förbättrings- och utvecklingsarbete är naturligt för dig.
 • Flytande engelska i skrift och tal är ett måste liksom att du har en stor administrativ förmåga.

Vad du kan förvänta dig av oss

Ett lösningsfokuserat arbetssätt och arbetsglädje/optimism är en förutsättning för att du skall lyckas och trivas hos oss! Vi erbjuder ett spännande, självständigt och utmanande jobb där du kommer att kunna göra stor skillnad för HKScan Sweden. Vi är en organisation som sätter medarbetarna i centrum. Det betyder att vi tror att vi presterar bäst när vi samarbetar med varandra. Våra chefer vet att de inte kan allt; vi lär oss tillsammans och växer tillsammans. Att arbeta på HKScan passar dig som vill ha utmaningar och som inte är rädd för att utmana.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan via https://www.hkscan.com/en/careers/Open-Positions/ , gärna omgående, men dock senast den 9e maj 2021. Frågor om tjänsten besvaras av Kvalitets- och miljödirektören Maria Larsson tel 076-790 13 01 och frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR chef Camilla Lögdberg 076-784 45 33.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.