Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

Verksamhetsutvecklare

Tjänst: Verksamhetsutvecklare

Företag: Trafikverket

Sista ansökan: 2020-11-11

Ansökan: Ansök här

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Arbetsuppgifter

I denna roll är du verksamhetsutvecklare med fokus på nyttohemtagning och förändringsledning. Du ska bygga upp och implementera metoder och arbetssätt för att stödja nyttohemtagningen från våra utvecklingsprojekt. Projekt som syftar till att digitalisera och utveckla arbetssätt och stödsystem i verksamheten. Du blir bryggan mellan utvecklande och mottagande verksamhet, där du stöttar i planeringen för hur nyttohemtagning av effekterna från projekten ska hämtas hem samt i förändringsledningen av detta.
I arbetet ingår även att ta fram arbetssätt för att omsätta nyttorna från våra FoI-projekt genom att stärka kopplingen mellan dem och våra utvecklingsprojekt. En viktig del i detta är även att stödja i vår långsiktiga verksamhetsplanering, så att vi får en tydlig bild kring vilka aktiviteter som behöver genomföras när.

I alla tjänster på enheten ingår även att vid behov bidra till att utveckla, implementera och följa upp avdelningens och verksamhetsområdets interna arbetssätt.

Kvalifikationer

Vem är du?

I och med att rollen är ny och arbetet är under uppbyggnad är det viktigt att du trivs i en roll med lite otydliga ramar och där du själv får ta fram planen för och driva arbetet framåt. Som person har du en utomordentlig god förmåga att analysera information, se sammanhang och förstå dess påverkan på verksamheten. Du arbetar metodiskt och har en god struktur i ditt arbete. Du har förmåga att skapa förståelse och engagemang för våra utvecklingsprojekt vilket hjälper dig att driva projekten i mål.

Vi söker dig som:

• har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med för tjänsten relevant inriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av verksamhetsutveckling inom offentlig sektor
• har minst 1 års erfarenhet av projektledning eller utredningsarbete
• har erfarenhet av förändringsledning
• har erfarenhet av långsiktig verksamhetsplanering

Det är meriterande om du:

• har erfarenhet av att bygga upp och implementera nya arbetssätt och rutiner inom nyttohemtagning
• har erfarenhet av att arbeta med etablerade projektmodeller

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer – dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-11-11.

Ansök här.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.