Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

Verksamhetsutvecklare

Tjänst: Verksamhetsutvecklare

Företag: Skatteverket

Sista ansökan: 2021-05-03

Ansökan: Ansök här

Vill du arbeta med att vidareutveckla tjänster utifrån ett kundperspektiv, och samtidigt vara ett internt stöd till kollegor i en utvecklingsinriktad arbetsgrupp? Är du driven, självständig och tycker om att arbeta agilt? Då har du chansen att arbeta med en samhällsviktig funktion som omfattar alla som är folkbokförda i Sverige.

Om jobbet

Som verksamhetsutvecklare på Statens personadressregister (SPAR) arbetar du med att fånga upp de krav som ställs på vår verksamhet. Det innebär att du övervakar nya lagregler som påverkar vårt arbetssätt och våra mål, identifierar behov av nya eller vidareutvecklade tjänster och funktioner, utreder vilken påverkan de olika kraven har på vår verksamhet och våra system, samt tar fram underlag inför utveckling. Du och dina kollegor inom SPAR-gruppen arbetar i nära samverkan med vår leverantör och med olika avdelningar inom Skatteverket. En del av din arbetstid ägnas åt kundkontakt med syftet att fånga deras behov och höra hur tänkta förändringar överensstämmer med deras verksamheter. Du ser till att SPAR lyckas i sitt uppdrag med att lämna ut uppgifter elektroniskt, på ett effektivt sätt och till en låg kostnad. En viktig del av ditt arbete är att värna om den enskildes integritet. Du kommer att få sätta dig in i en mängd olika lagar och säkerhetsregler.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör tjänsteutvecklingsenheten på folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Solna. Vi är ungefär 5-7 personer som arbetar med SPAR.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • kunna kommunicera enkelt och tydligt
  • vara analytisk och noggrann
  • ha god förmåga att arbeta i team och stötta andra för att nå gemensamma mål
  • vara utvecklingsorienterad, se möjligheter och lösningar.

Du ska även ha

  • en relevant högskoleutbildning (180 hp) eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
  • minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet av projekt som omfattar system- och kravanalys, samt kravhantering
  • minst tre års arbetslivserfarenhet av ett agilt arbetssätt.

Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att ställa krav i komplexa it-system inom en större organisation, självständigt har drivit och genomfört förstudier och utredningar, har lett modelleringar/workshops och arbetat med verksamhetsanalys och tjänstedesign.

Gå gärna in på vår webbplats om du vill du veta mer om SPAR www.statenspersonadressregister.se

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.