Vi rekryterar en Kvalitets- och miljöchef till Abetong, Växjö

Om tjänsten

Vi rekryterar en Kvalitets- och miljöchef till Abetong, Växjö

Tjänst: Vi rekryterar en Kvalitets- och miljöchef till Abetong, Växjö

Företag: Abetong

Sista ansökan: 2018-09-30

Ansökan: Ansök här

Abetong AB är ett av landets ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av prefabricerade betongprodukter. Vi är verksamma inom marknadsområdena lantbruk, hus och anläggning. Vi har tillverkning och försäljning på 14 orter, cirka 550 anställda och omsätter drygt 1,3 miljarder kronor per år. Abetong ingår i den internationella byggmaterialkoncernen Heidelberg Cement, som har cirka 60 000 medarbetare i fler än 60 länder.

Abetong bygger ett hållbart samhälle

Tänk dig ett modernt samhälle utan betong. Det är nästan en orimlig tanke. Betongen finns till exempel i bostäder, tunnlar och broar, vatten och avloppssystem. Materialet har en oöverträffad livslängd med flera hållbarhetsfördelar ur ett livscykelperspektiv.

Kvalitets- och miljöchef

— med ett övergripande strategiskt ansvar för att samordna och utveckla ett hållbart och långsiktigt kvalitets- och miljöarbete.

Ansvarsområdet och dess arbetsuppgifter

Som kvalitets- och miljöchef är du en stödfunktion till verksamhetscheferna. Du bevakar marknadens behov och krav samt driver kvalitets- och miljöarbetet framåt genom utveckling, uppdatering och implementering av processer och rutiner.

Du ansvarar för att ledningssystemet fortsätter att vara certifierat enligt ISO9001 och ISO14001. Det innebär bland annat att du stödjer verksamhetsledningen i strategi och målarbetet, gör lagutvärderingar inom miljöområdet och tar fram planer för, bevakar och samordnar interna och externa revisioner. Du är ansvarig kontakt mot certifieringsorgan vid revisioner av ledningssystemet och medverkar även vid kundrevisioner. Det är därför viktigt att du drivs av att ha ett väl fungerande kvalitets- och miljösystem som bidrar till verksamhetens effektivitet och resultat. Genom proaktivitet, närvaro och struktur vidareutvecklar du våra rutiner och processer för att nå våra kvalitets- och miljömål. Du blir ett viktigt stöd till våra chefer i dessa frågeställningar och ansvarar för att vidareutbilda vår organisation i ledningssystemet och inom miljöområdet.

Abetongs sex fabriker (länk till fabrikspresentation) är anmälningspliktiga verksamheter. I din roll innebär det därför att du som är ett stöd till fabrikscheferna i att tillse att man uppfyller de krav som tillsynsmyndigheterna ställer.

Varje division inom Abetong har en kvalitets- och miljösamordnare som stödjer den divisionen i utvecklingen av ledningssystemet. Dessa ingår i Abetongs KM-råd, som du samordnar. Tillsammans utvecklar ni Abetongs gemensamma processer och rutiner i ledningssystemet.

Du deltar även i nätverk och representerar Abetong i exempelvis branschföreningen Svensk betongs hållbarhetsutskott.

Som kvalitets- och miljöchef håller du dig uppdaterad om de miljökrav som ställs på våra produkter.  Du ser till så att produkterna är inlagda och uppdaterade i miljöbedömningsdatabaser såsom BASTA, Byggvarubedömning och Sunda Hus samt att de kan användas i byggprojektprojekt som ska certifieras enligt Miljöbyggnad, Svanen med flera. 

Du är även delaktig i arbetet med att ta fram livscykelanalyser/EPD.  Detta arbete innebär att du samarbetar med och stödjer flera funktioner i verksamheten såsom till exempel projektledning, inköp och fabrik.

Här kan du läsa mer om Abetongs kvalitetsarbete (klicka på länken)

Din profil och kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom kvalitets- och miljöområdet och en eftergymnasial utbildning.  Givetvis har du mycket goda kunskaper om lagar och krav inom området. Vi ser gärna också att har du har erfarenhet från byggindustrin och har arbetat med dokumentation kring miljöcertifierade byggnader.

Som person är du driven, strukturerad och utvecklingsorienterad med en förmåga att ta saker till nästa nivå. Du kan på ett tydligt, engagerat och pedagogiskt sätt informera och förmedla information till flera kontaktytor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vår värdegrund hittar du på abetong.se/reko. 

Vi erbjuder dig en spännande utmaning, utveckling och trevlig arbetsmiljö

På Abetong får du var med och bidra till ett funktionellt samhälle med ett starkt fokus på miljöfrågor. Betongtillverkning innebär en del miljömässiga utmaningar, och därför är den frågan så viktig hos oss. Det är självklart för oss att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle, där vi bidrar med både våra produkter och vår expertkunskap.Abetong är ett företag i ständig utveckling. Vi uppmuntrar ett vänligt och prestigelöst arbetsklimat, där vi bemöter varandra med respekt. Vi har ett långtgående säkerhetstänk som ska vara en självklar del av vardagen för våra medarbetare. Genom ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete förebygger vi risker för ohälsa, skador och olycksfall på arbetsplatserna. Att du som medarbetare får chans att vidareutvecklas i ditt arbete är viktigt för oss. Som företag behöver vi ständigt bli bättre, och det är medarbetarna som hjälper oss att lyckas. Hos oss får du möjlighet att växa och vidareutvecklas på din nuvarande tjänst eller kanske in i en ny roll. Du bidrar aktivt till din egen utveckling inom företaget. Här kan du se filmen om Abetong (klicka på länken). Läs gärna mer om Abetong, på vår hemsida Abetong.se. Där kan du se fler filmer om Abetong direkt från vår hemsida.

Placeringsort, resor, kontaktperson för frågor

Tjänsten är placerad på Abetongs huvudkontor i Växjö, men då vi har sex produktionsenheter på olika orter i Sverige innebär tjänsten en del resor.

Du rapporterar till VD. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Gustavsson, HR manager 0470 965 97 eller Magnus Fridvall, divisionschef Hus Syd 0470 965 13.

Ansökan till tjänsten

Arbetet med urvalet sker löpande och vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Löpande urval innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. För frågor om ansökan och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ewa-Marie Åström (Technogarden AB) på tel 0739-808 399.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare. Vi har valt att använda oss av Technogarden Engineering Resources AB för det här rekryteringsuppdraget.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.