Satsar på respekt och frihet för medarbetarna

Företagskultur Företaget Ecru Consulting satsar hårt på företagskulturen och medarbetarna. Arbetet ger lön för mödan, i förra veckan tilldelades företaget utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work, i kategorin små organisationer.

Satsar på respekt och frihet för medarbetarna

– Det känns fantastiskt. Det är ett bevis på att vi gör något bra och att vi ska fortsätta på samma väg, säger Eva Lindholm, vd på Ecru Consulting om att företaget tilldelats utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats.

Hon berättar att arbetet med organisationens kultur och värderingar har hög prioritet och respekten för medarbetarna är ett av företagets ledord.

– Medarbetarna får själva välja vilka uppdrag de ska ta och vi jobbar för att alla i organisationen ska våga säga vad de tycker och tänker. Vi månar också om medarbetarnas familjeliv och att de har balans i livet, säger hon.

Hård konkurrens om medarbetarna

Ecru Consulting är ett it-konsultföretag och i branschen är det hård konkurrens om duktiga medarbetare.

– Trivs de inte så försvinner de någon annanstans. Vi vill inte tappa våra medarbetare och har därför som mål att vara i topp när det gäller medarbetarnöjdhet. Då gäller det att vi är lyhörda och öppna för feedback. Våra medarbetare är det viktigaste vi har och vårt mål är att alla ska trivas och känna lust för att utveckla både sig själva och företaget säger Eva Lindholm.

Att satsa på kulturen handlar bland annat om att rekrytera medarbetare med värderingar som stämmer överens med företagets.

– Att kompetensen finns är en förutsättning, men genom att toppa det med värderingar som passar in hos oss så bygger vi det team vi vill ha. Det vi eftersöker är personer som brinner för det de gör, känner delaktighet och att vill bidra till förändring, säger Eva Lindholm.

Viktigt ge andra plats

Tipset Eva Lindholm ger till organisationer som jobbar för att hamna i topp när det gäller medarbetarnöjdhet är att leva sina värderingar.

– Det räcker inte att ha några värdeord på väggen, utan de måste genomsyra verksamheten och synas i de mål som sätts upp. Något som också är viktigt är att ha kul och trevligt tillsammans, säger hon.

Som vd gäller det att vara en bra förebild som inspirerar andra, menar Eva Lindholm. Då ingår det bland annat att lyssna, att vara lyhörd och att tydliggöra målen inom företaget. Att kunna ge andra plats ser hon också som en viktig del i ledarskapet.

– Det finns många ledare i vår organisation och jag är en del av teamet. Att skapa tillit i företaget är också viktigt för att alla ska kunna vara sig själva och för att få till en dynamik där vi välkomnar olikheter, säger hon.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.