Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

2 – 2019

Kvalitetsveteranen Agneta Jansmyr en eldsjäl i Jönköpings långa förbättringsresa.

2 – 2019

Det är ingen tillfällighet att Region Jönköping titt som tätt når topplaceringar i olika kvalitetsrankningar. Sedan decennier tillbaka drivs ett systematiskt förbättringsarbete med kvalitetsveteranen Agneta Jansmyr, numera regiondirektör, som en av eldsjälarna.

TEMA: Kvalitet i offentlig upphandling
Den offentliga upphandling omsätter hundratals miljarder kronor. Men hur gör stat, kommuner och landsting egentligen sina inköp?  Får vi verkligen valuta för pengarna? Forskningsstudier visar att kvalitetsaspekterna inte tillvaratas i tillräcklig utsträckning – vare sig vid själv upphandlingen eller i uppföljningen.  I temat lyfter vi fram förbättringsmöjligheterna och visar vägen till en lyckad upphandling.

>>Hitta de rätta talangerna är avgörande för framtidens organisationer. SPP prioriterar upp frågan och har anställt en så kallad talent acquisition specialist med uppdrag att hitta de bästa talangerna

>>Trots ansträngningar har skolan inte lyckats nå sina mål. Nu växlar de upp kvalitetsarbetet och rullar ut det nya processtödet Kvalitetsverkstaden.

>>Kvalitetsprofilen Pia Anhede varnar för att delegera förändringsarbetet. Det är bara om arbetet drivs av ledning och chefer som du når hållbara resultat.

Prenumerera 

Köp digitalt lösnummer

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Kvalitetsmagasinet sparar mina uppgifter
Läs mer om vår integritetspolicy här
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.