nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Våga floppa för att flippa

Är det ett tecken? Tankarna om att vi måste våga misslyckas dyker plötsligt upp lite varstans.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Åtminstone i senaste numret av KM. Det behövs nämligen en massa floppar för att få till en flipp. I alla fall om man ska tro professor Karl Wennberg som i detta nummer berättar om hur man uppfinner succéer. Man ska sluta med att till varje pris försöka undvika att misslyckas. Hm, det låter lätt men är man uppväxt med en slöjdlärare som slog med hammaren i snickarbänken när man slant med stämjärnet eller svarvade snett behöver man nog gå en termin i The Failureschool. Eller ha en ledare som lever som hen lär. Det gör sannerligen Palle Lundberg i Helsingborg stad som ni kan läsa om i detta nummer. Ett av alla priser han infört för att sporra sin medarbetare är ”Årets misslyckande”. Lite på skämt förstås men också för att visa hur det kan bana vägen till nästa lösning.

Och visst måste man bara älska Sunil Sinha som leder världskonglomeratet Tata Groups Business Excellence som jag träffade när han var i Göteborg häromsistens. Med sina 700 000 anställda menar han att misslyckanden är rena guldgruvan.

Japp, så var vi där igen; chefen, chefen och chefen är den som ska bära allt på sina axlar och visar vägen för att skapa ett klimat för att våga misslyckas.

Men då kan lite kritiskt tänkande friska upp hjärncellerna. I artikeln Reflexivt ledarskap hävdar professorerna att ledarskapet inte är ett magiskt elixir mot alla möjliga organisationsproblem.

Oavsett hur viktigt ledarens roll är för misslyckandes kultur så sägs det att ledarnas ledare, Winston Churchill , redan för 80 år sedan sade att ”Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.” Och då måste det väl ligga någonting i det!

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Mobiloperatörerna med nöjdast kunder

Både privat- och företagskunder blir allt mer nöjda med sina mobiloperatörer. Men det räcker inte längre med bra tekniska tjänster, utan handlar nu om helt andra saker för att kunderna ska bli belåtna, visar en färsk studie från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, som rankat operatörerna med nöjdast kunder.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.